Масове отруєння на Львівщині: сімнадцятьох відвідувачів ресторану у Куликові госпіталізували

Масове отруєння на Львівщині: сімнадцятьох відвідувачів ресторану у Куликові госпіталізували
Стан пацієнтів медики оцінюють як середньої важкості. Серед них одинадцять дорослих та шестеро дітей.

До Львівської обласної інфекційної лікарні із гострою кишковою інфекцією, 6 липня, потрапили відвідувачі, які харчувались у ресторані "Панський Книш" у Куликові. У пресслужбі Департаменту цивільного захисту населення Львівської ОДА повідомили, що відвідувачі почали скаржитися на симптоми отруєння - високу температуру, блювоту, біль у животі та пронос.

Зокрема, усі постраждалі харчувались у ресторані у неділю, 4 липня. Двоє осіб звернулися до медиків у понеділок, 5 липня, інші ж учора, 6 липня. Загалом того дня заклад відвідали 28 людей.

За повідомленням видання Zaxid.net. станом на ранок 7 липня у відділенні Львівської обласної інфекційної лікарні із харчовим отруєнням перебувають 7 дорослих віком від 20 до 43 років – 3 чоловіків та 4 жінок. У ще одному відділенні лікарні перебуває десять осіб, які також 4 липня святкували у ресторані.

Пацієнти поступали у стані середньої важкості, деякі в стані наближеному до важкого. Зараз стан пацієнтів середньої важкості з позитивною динамікою на фоні проведеного лікування. За 2-3 дні ми маємо отримати результати бактеріологічного дослідження, якщо хоча б у 2-3 пацієнтів буде визначено спільний патогенний збудник, то зможемо говорити про причину отруєння, - повідомив Завідувач відділення №7 Львівської інфекційної лікарні Володимир Кальчук.

Нагадаємо, що 17 червня в одну з лікарень Харкова госпіталізували 19 дорослих і шестеро дітей з попереднім діагнозом гастроентероколіт. За словами постраждалих, всі вони їли в двох ресторанах міста. Через масове отруєння власникам харківських закладів, де ймовірно й отруїлись містяни, загрожує до трьох років в'язниці. Кількість потерпілих щодня лише зростала.

Читайте також
"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео) "Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
На Львівщині через масові отруєння заборонили майонезні страви та заварні тістечка На Львівщині через масові отруєння заборонили майонезні страви та заварні тістечка
У Львівській області для того, щоб уникнути масових отруєнь в закладах харчування ввели певні обмеження.
У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео) У Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології (відео)
У новоствореному центрі є дві нові сучасні операційні, сім реанімаційних ліжок і десять палатних.
Loading...
Load next