Момент якого всі чекали: хворий на СМА хлопчик з Одеси отримав укол за 2 млн доларів

Момент якого всі чекали: хворий на СМА хлопчик з Одеси отримав укол за 2 млн доларів
Завдяки всім небайдужим кошти на укол для порятунку Дмитрика вдалося зібрати менш як за три місяці. Зараз він проходить двомісячний курс реабілітації у Штатах.

Сьогодні, 16 липня, восьмимісячному Дмитрику Свічинському з Одеси, якому діагностували рідкісну хворобу – спінальну м’язову атрофію, зробили укол, який допоможе врятувати йому життя. Про це повідомили на сторінці допомоги дітям зі СМА у Facebook.

Родині вдалося зібрати понад 2 млн доларів на ці ліки завдяки підтримці небайдужих.

Момент, на який чекали та якого прагнули десятки тисяч небайдужих українців по всьому світу відбувся – Дмитрик Свічинський отримав заповітний укол Zolgensma. Це стало можливим завдяки підтримці всіх вас: волонтерів, журналістів, меценатів, бізнесменів та кожного, хто зробив внесок у цей спільний неймовірний результат, - йдеться у повідомленні.

Зараз Дмитрик із батьками перебуває у дитячій лікарні у м. Сан-Антоніо (США), де він сьогодні отримав цей укол та згодом пройде двомісячний курс реабілітації: «весь цей курс коштує на 250 000$ дешевше, ніж варіант, коли б препарат вводили в Україні».

Також у повідомленні звертаються до Міністерства охорони здоров'я України, з нагадуванням про те, що в нашій державі залишаються ще десятки родин з хворими на СМА, які потребують їхньої уваги та допомоги.

Читайте також
В Одеський порт завітав перший з початку пандемії круїзний лайнер (відео) В Одеський порт завітав перший з початку пандемії круїзний лайнер (відео)
На борту лайнера подорожують близько 60 туристів, переважно це громадяни США і Канади. У зв’язку з обмеженнями через пандемію коронавірусу теплохід заповнений на 50%.
Loading...
Load next