Перед візитом Зеленського: Грузія звільнила двох засуджених українських яхтсменів

Перед візитом Зеленського: Грузія звільнила двох засуджених українських яхтсменів
Двох чоловіків звинувачували у незаконному перетині грузинського кордону та засудили до чотирьох років позбавлення волі.

Влада Грузії схвалила рішення щодо звільнення двох українських яхтсменів Володимира Дьяченка та Юрія Хомича, яких засудили за незаконне перетинання державного кордону ще у 2020 році. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter.

Відомо, що самі засуджені не зверталися з відповідним проханням до глави держави. Зокрема, за словами адвоката підсудних, помилування відбулося без заяви затриманих, що, за словами адвоката, "свідчить про те, що полон українських моряків не мав жодних правових підстав".

Зауважимо, що сьогодні, 19 липня, президент України Володимир Зеленський відвідає Грузію з офіційним візитом. Тим часом Голова Виконавчого комітету реформ експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook зазначив, що грузинська влада "відступила через принципову позицію України і особисто президента Зеленського, а також через принциповість українських моряків"

За моєю інформацією, літак президента Зеленського злетів тільки після того, як надійшло повідомлення про звільнення українців, - додав Саакашвілі.

Зокрема, звільнені українці відмовились залишати Грузію рейсовим літаком й підготують свій човен та попливуть назад в Одесу і доведуть до кінця свою місію.

Нагадаємо, що Батумський міський суд у Грузії, 14 липня, засудив до 4 років громадян України Юрія Хомича та Володимира Дьяченка, яких обвинувачують у незаконному перетині державного кордону Грузії. Українська сторона була переконана, що відповідне рішення є несправедливим та таким, що не відповідає духу дружби та стратегічному партнерству України і Грузії.

Читайте також
Хотів повернутися до Грузії героєм: деталі скандального затримання Міхеіла Саакашвілі (відео) Хотів повернутися до Грузії героєм: деталі скандального затримання Міхеіла Саакашвілі (відео)
Понад 8 років Міхаїл Саакашвілі не з’являвся на батьківщині через кримінальні справи. Та ось він вирішив повернутися. І не звичайним способом, а незаконно перетнувши кордон.
"Заздалегідь написана комедія": Саакашвілі у суді озвучив гучну заяву та звернувся до українців "Заздалегідь написана комедія": Саакашвілі у суді озвучив гучну заяву та звернувся до українців
Саакашвілі був затриманий в Грузії 1 жовтня після нелегального прибуття в країну.
Loading...
Load next