Дружити з Тупицьким вигідно: "Батьківщина" та "ЄС" хочуть повернути суддю КСУ до влади

Дружити з Тупицьким вигідно: "Батьківщина" та "ЄС" хочуть повернути суддю КСУ до влади
Фракції "Батьківщина" та "Європейська Солідарність" зацікавленість у тому, щоб Конституційний Суд під керівництвом скандального судді Олександра Тупицького продовжував продукувати неконституційні та антидержавні рішення.

Так, на думку представника президента в КСУ Федіра Веніславського, члени партій "Батьківщина" та "ЄС" хочуть, аби Олександр Тупицький залишився на посаді й продовжував працювати суддею у Конституційному суді. Про це йдеться на сайті партії "Слуга народу".

Цим самим Веніславський прокоментував подання народних депутатів щодо оскарження указу президента Володимира Зеленського. Указ стосувався Тупицького та ще одного судді КСУ Олександра Касмініна.
 

"Підписавши конституційне подання, народні депутати від "Батьківщини" та "Європейської Солідарності" продемонстрували, що вони схвалюють і підтримують пана Тупицького, який неодноразово вчиняв дії на шкоду інтересам національної безпеки, територіальної цілісності та державного суверенітету України, вважає Представник Президента у Конституційному Суді", – зазначив Федір Веніславський.

Він також наголосив, що колишній президент України та лідер "ЄС" Петро Порошенко якось звертався до КСУ із поданням щодо неконституційності закону України про позбавлення Януковича звання Президента України.

Однак, укази Зеленського визнати неконституційним наврядчи вдасться, адже усіх їх видано у межах повноважень Президента України, на основі й на виконання Конституції і законів України.

Нагадаємо, що президент України, Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від його посадових обов'язків. Однак той постійно шукає відмовки аби не з'являтись до суду де йому мають обирати запобіжний захід і засідання змушені постійно переносити.

Читайте також
Тупицький не з'явився до суду, бо боїться за своє життя
Суддя Конституційного суду України, Олександр Тупицький, не з'явився до суду де йому мали обрати запобіжний захід.
Тупицький оскаржує указ Зеленського про скасування своїх обов'язків судді
Учора, до Касаційного адміністративного суду надійшло звернення про скасування указу президента України, щодо відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від його посадових обов'язків.
Скандального Тупицького можуть силою "притягнути" до зали суду Скандального Тупицького можуть силою "притягнути" до зали суду
Колишнього очільника Конституційного суду України Олександра Тупицького можуть примусово доставити до суду для обрання йому запобіжного заходу.
Loading...
Load next