Сенатор США запропонував жорсткі санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну

Сенатор США запропонував жорсткі санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну
Як зазначає видання, це завдасть серйозного удару по економіці Росії.

Боб Менендес, голова комітету Сенату США з міжнародних відносин, вирішив запропонувати включити до проєкту оборонного бюджету країни поправку щодо запровадження санкцій проти Росії у разі її вторгнення до України. Про це повідомляє видання Axios, передає Укрінформ

Зазначимо, така пропозиція була внесена ввечері у четвер як поправка до Закону про повноваження на національну оборону - законопроєкту оборонного бюджету, за який Сенат має проголосувати після 25 листопада.

Ця поправка передбачає, якщо Росія застосує агресивні дії проти України, то президент Байден повинен запровадити заборони та санкції на видачу віз проти високопоставлених російських військових та розвідників, які створюють плани для вторгнення в Україну, а також санкціонувати додаткову військову допомогу Києву.

Вона також включає в себе заборону на операції з первинними та вторинними суверенними борговими зобов'язаннями, що завдало б серйозного удару по економіці Росії.

Варто зауважити, що поправка передбачає забезпечення накладення санкцій на будь-яку компанію або корпоративну посадову особу, яка бере участь у плануванні чи експлуатації «Північного потоку-2», незавершеного газопроводу, який дозволить Росії обійти Україну та доставляти енергію безпосередньо в Європу через Німеччину.

Республіканці в Сенаті мають намір запропонувати для голосування питання про негайне ухвалення пакету санкцій проти компаній та посадових осіб, які пов'язані своєю діяльністю з трубопроводом. На думку ініціаторів, це стало б заходом для запобігання російському вторгненню в Україну, - йдеться в матеріалі. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг
На думку автора, Зеленський слушно стверджує, що США вже мали запровадити санкції проти Росії.
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
Loading...
Load next