"Цього раніше не робила жодна авіація": Україна застосовує надану союзниками зброю і техніку "неочікуваним способом"

"Цього раніше не робила жодна авіація": Україна застосовує надану союзниками зброю і техніку "неочікуваним способом"

Україна досягла військових успіхів, застосовуючи отриману від союзників зброю і техніку "неочікуваним чином" і ремонтуючи обладнання просто на ходу. Про це з посиланням на військових експертів пише The New York Times, передає "LB.ua".

Наприклад, українські сили змогли швидше доставляти ракетні системи, встановивши їх на транспортні засоби. 

І, на подив експертів зі зброї, Україна продовжує знищувати російські цілі за допомогою повільно рухомих ударних безпілотників Bayraktar турецького виробництва та недорогих пластикових літаків, модифікованих для скидання гранат та інших боєприпасів, – зазначили журналісти. 

Екскомандувач армії США в Європі Фредерік Бен Годжес вважає, що українці використовують так звану метафору Магвайвера – героя телешоу 1980-х, де протагоніст застосовує прості, імпровізовані пристрої, аби вийти зі складних ситуацій. 

При цьому інженерна винахідливість українців різко контрастує з повільним просуванням ворожих сил. 

Журналісти з посиланням на високопосадовця США заявили, що під час атаки російського крейсера "Москва" сили оборони встановили ракети "Нептун" на одну або кілька вантажівок і перемістили їх в радіус дії корабля, який тоді стояв приблизно в 75 милях від Одеси. 

Вони створили дуже ефективну протикорабельну систему і розташували її на задній частині вантажівки, щоб зробити її мобільною і пересувати, – заявив Годжес. 

Посадовець Пентагону на умовах анонімності також сказав, що українські сили встановили на радянські винищувачі МіГ-29 надані США ракети HARM – цього раніше не робила жодна авіація. HARM, призначена для пошуку та знищення російської ППО, зазвичай не була сумісна з МіГ-29 чи іншими винищувачами, якими володіє Україна. 

Ви не можете просто повісити будь-яку ракету на будь-який літак – тут задіяно багато авіоніки та інших аспектів польоту. І вони (українці. – Ред.) це зробили, – прокоментував Годжес. 

На умовах анонімності американські посадовці також стверджують, що "детонація боєприпасів" на аеродромі в Криму 9 серпня відбулася завдяки зусиллям українських партизанів та спецпризначенців. 

Нагадаємо, раніше Байден оголосив про найбільший пакет допомоги для України.

Карина Бовсуновська  — pravdatutnews.com

Читайте також
Росія погрожує, що депортує з країни понад 150 тисяч українських нелегалів Росія погрожує, що депортує з країни понад 150 тисяч українських нелегалів
Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації заявило, що до 15 червня усі нелегали повинні покинути територію країни. В іншому випадку їх "виженуть" з країни, зокрема у Росії наразі перебуває понад 150 тисяч українців.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next