Зеленський побував на передовій ЗСУ, яка межує з окупованим Кримом

Зеленський побував на передовій ЗСУ, яка межує з окупованим Кримом
Володимир Зеленський прибув з робочим візитом у Херсонську область, яка межує із територією окупованого Криму. Військові ЗСУ показали президенту свою систему укріплень та доповіли про обстановку.

Сьогодні, 27 квітня, президент Зеленський побував на позиціях українських військових на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом, повідомляється на офіційному сайті президента України.

"На передовій позиції Володимир Зеленський оглянув бліндаж та окопи й коротко поспілкувався з військовослужбовцями, які несуть тут службу. Президент поцікавився рівнем забезпечення та умовами перебування бійців на позиціях", - зазначається у повідомленні.

Зокрема капітан ЗСУ Руслан Маришев ознайомив главу держави з оперативною обстановкою та системою укріплень на адмінмежі з Автономною Республікою Крим. Також Зеленський деякий час приділив і спілкуванню з військовослужбовцями, які несуть службу у цьому регіоні. Після цього президент відвідав базовий табір українських військових, який знаходиться поблизу села Чаплинка. Там йому показали спальний та санітарний модулі, а також спортзал.

"Ми сьогодні на Херсонщині. Бачимо наші позиції, перевіряємо готовність з точки зору техніки, наших бійців, наших бригад. Дуже важливо як на передовій, так і в резерві бачити стан наших військових, стан нашої армії – технічний і психологічний. Це важливо для того, щоб розуміти: те, що війська відходять, не значить, що армія не повинна бути готовою до того, що може в будь-який момент бути повернення військ до кордонів нашої країни", - цитує Зеленського пресслужба.

Володимир Зеленський також під час поїздки на Херсонщину заявив, що російська армія відступила від українських кордонів, однак це не означає, що вона не може повернутись. Тому за його словами українські військові повинні завжди бути напоготові.

Читайте також
Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом Зеленський доручив скликати засідання РНБО після поїздки до адмінмежі з окупованим Кримом
Президент України доручив секретареві РНБО Олексію Данілову найближчим часом скликати нове засідання Ради національної безпеки і оборони щодо безпекової ситуації на адмінмежі з окупованим Кримом та інших південних й східних областей.
Путін розраховує на відновлення стосунків між Україною та Росією Путін розраховує на відновлення стосунків між Україною та Росією
Президент РФ Володимир Путін розраховує "рано чи пізно" повністю відновити відносини з Україною.
"Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото) "Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото)
Під час робочої поїздки до Миколаївської області Олексій Резніков назвав українських морпіхів мотивованими професіоналами своєї справи.
Loading...
Load next