Скандальний Аксьонов під вигуки "ганьба" склав присягу у Верховній Раді (відео)

Скандальний Аксьонов під вигуки "ганьба" склав присягу у Верховній Раді (відео)
Під час блокування трибуни, скандальний депутат Аксьонов склав присягу з суддівської ложі під вигуки "ганьба". Трибуну блокували близько десяти депутатів з фракцій "Голос" та "Європейська солідарність".

Народний депутат Андрій Аксьонов, обраний на проміжних виборах в окрузі №50, склав присягу у Верховній Раді. Однак, не обійшлось без скандалу - опозиція блокувала трибуну, за якою Аксьонов мав складати присягу, повідомляє видання "Інтерфакс-Україна".

Аксьонов виголосив свою промову під крики народних депутатів - "Ганьба". Зокрема на початку засідання перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук наголосив на тому, що немає юридичних підстав для того, аби Аксьонов не складав присягу. Так як трибуна була заблокована, Стефанчук запропонував Аксьонову зачитати свою промову з ложі, де зазвичай перебувають судді, коли їх запрошують до сесійної зали.

"Присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо вітчизни і добробут українського народу, присягаю дотримуватись Конституції і законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників", - сказав Аксьонов під час вигуків з боку опозиції.

Відомо також, що заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк звернулася до Служби безпеки України з проханням надати офіційне роз'яснення з приводу можливої наявності в Аксьонова російського громадянства.

Нагадаємо, що про те, що Андрій Аксьонов має російське громадянство вперше заговорили ще в 2017 році. Тоді народний депутат Дмитро Лубінець демонстрував заяву, написану, за його словами, особисто Аксьоновим, про отримання паспорта РФ. Зрештою це підтвердив і журналіст Денис Казанський який зазначив, що Аксьонов є одним з організаторів так званого "референдуму" в 2014 році й має російське громадянство.

Відео опублікував на своїй сторінці у Facebook блогер та журналіст Yan Dobronosov.

Читайте також
Під оплески та крики "ганьба": Вірастюк зі скандалом склав присягу народного депутата України (відео) Під оплески та крики "ганьба": Вірастюк зі скандалом склав присягу народного депутата України (відео)
Після перемоги на виборах у 87 окрузі на Івано-Франківщині та реєстрації ЦВК, Василь Вірастюк склав присягу у Верховній Раді. Однак, і цього разу не обійшлось без скандалу.
До Верховної Ради пройшов Андрій Аксьонов, у якого є російське громадянство До Верховної Ради пройшов Андрій Аксьонов, у якого є російське громадянство
На довиборах до Верховної Ради на окрузі №50, у Донецькій області визнали обраним народним депутатом Андрія Аксьонова.
ЦВК офіційно визнала Василя Вірастюка депутатом Верховної Ради ЦВК офіційно визнала Василя Вірастюка депутатом Верховної Ради
Центральна виборча комісія офіційно визнала кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка переможцем на виборах народного депутата на скандальному 87 окрузі, що на Івано-Франківщині.
Loading...
Load next