"Їх очікує неминуча поразка": Мін'юсті відреагував на скаргу РФ проти України

"Їх очікує неминуча поразка": Мін'юсті відреагував на скаргу РФ проти України
У Мін'юсті зазначили, що Росія сплутала ЄСПЛ з шоу на російському телебаченні. На думку міністра юстиції такий вчинок є відкритою пропагандою.

У Міністерстві юстиції України прокоментували скаргу Генпрокуратури РФ проти України. 

Росія сплутала ЄСПЛ з шоу на російському телебаченні ㅡ у заяві до суду виклали усі міфи російської пропаганди. Зовсім безглуздим такий вчинок не назвеш ㅡ у них з'явиться додатковий медіамайданчик для промивання мізків та медіапривід. Але з юридичної точки зору ㅡ їх очікує неминуча поразка. Ну але хоч намагаються контратакувати у lawfare, де поки що усі голи ㅡ у їх ворота, - заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина зазначив, що у заяві Генпрокуратури РФ так і не пояснили які саме права, передбачені Європейською конвенцією з прав людини, порушені. 

У повідомленні ГП РФ немає жодних посилань на будь-які статті Конвенції або Протоколів. І я не впевнений, що сам, без підказки від досвідчених працівників Прокуратури РФ, можу вгадати, чиї і які саме конвенційні права були порушені, - сказав він.

У Ліщини викликає питання стосовно того, яким чином РФ збирається пояснювати виконання формальних вимог прийнятності, зокрема, шестимісячного строку подання заяви, щодо скарг стосовно МН17, або подій на Майдані та у Будинку Профспілок в Одесі, що відбулись у 2014 році.

Ні, я знаю, що є питання, чи ця вимога застосовується до міждержавних заяв, але сама РФ у справах, поданих Україною багаторазово наполягала на її застосуванні. І тут що, змінить свій підхід на протилежний? Чи скаже, що в нас адміністративна практика по незакриттю повітряного простору, - наголосив він.  

Також він додав, що на сайті Європейського суду з прав людини ніякої інформації щодо нової міждержавної заяви немає.

Нагадаємо, на сайті Генеральної прокуратури Росії повідомили, що РФ подала до Європейського суду з прав людини міждержавну скаргу проти України за 10 групами звинувачень.

 

Читайте також
Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео) Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео)
Адвокати експрезидента та лідера партії "ЄС" Порошенка судитимуться з українським журналістом Дмитром Гордоном через його висловлювання про "змову з Путіним" та нібито навмисної "здачі" Маріуполя проросійським бойовикам у 2014 році.
Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука
Президент Росії, Володимир Путін відреагував на запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт свого кума та депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука.
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Loading...
Load next