Замах на життя Шефіра: в МВС назвали головну мету обстрілу автівки помічника Зеленського (відео)

Замах на життя Шефіра: в МВС назвали головну мету обстрілу автівки помічника Зеленського (відео)
На думку експертів, всього в машину потрапило 18 куль - дві з яких, потрапили в стегно водієві Шефіра. За інформацією МВС, мало статися "нахабне, цинічне вбивство одного з найближчих президенту України Володимиру Зеленському і дорогих йому людей".

Замах на першого помічника президента Сергія Шефіра стався уранці 22 вересня, близько 10 ранку. Невідомі з автоматичної зброї обстріляли авто, в якому він був зі своїм водієм. Внаслідок стрілянини у водія автівки влучили 3 кулі. За інформацією МВС, в автомобіль першого помічника президента Сергія Шефіра влучили 18 куль, а нападники цілили саме у водія, щоб зупинити машину. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі програми "Право на владу" 23 вересня.

Організатори і кілер вибрали єдине місце від місця проживання Шефіра до траси, де автомобіль пригальмовує, є ліс, і де кілер міг сховатися… У таких випадках, як учать диверсантів і кілерів, водій, отримуючи кулю, як правило, втрачає управління. Машина стає некерованою, з’їжджає до кювету... І надалі кілер міг би безкарно дострелити всіх, хто у ній знаходився. Саме тому перші постріли припали на лобову частину машини, влучили у капот. Цілилися у водія першопочатково, щоб його зупинити, - переконаний Геращенко.

Відомо, що після початку стрілянини по автівці Шефіра водій, який отримав три кулі, інстинктивно натиснув на гальма, однак помічник Зеленського, перебуваючи на задньому сидінні, сказав йому гнати, і водій натиснув на педаль газу. 

Машина рвонула уперед, інші кулі потрапили вже їй у бік. Дві з них влучили у стегно водія. І потім через те, що машина прискорилася, у задню частину потрапило кілька куль, одна з них пробила колесо, - додав Антон Геращенко.

Окрім цього, засновник Управління по боротьбі з організованою злочинністю Валерій Кур наголосив, що замах на життя Сергія Шефіра був "добре організованою спецоперацією", а стріляв професіонал. Про це він також заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу". 

Стріляв професіонал, він працював не один. Купчастість (стрільби) мені говорить про це... Був мотив убити його. І вбити явно не тому, що хтось шукає, що він у когось позичив гроші або комусь винен... Я думаю, що це спрямовано на президента, - зауважив засновник УБОЗ. 

Зокрема, на його думку, у цій справі про замах першою версією слідства має бути політична: "І що тут вплив спецслужб нашого колишнього друга, а сьогоднішнього ворога, який веде з нами війну".

ЩО ВІДОМО ПРО ОБСТРІЛИ АВТО СЕРГІЯ ШЕФІРА?

Читайте також
"Було моторошно": деталі обстрілу авто першого заступника президента Шефіра (відео) "Було моторошно": деталі обстрілу авто першого заступника президента Шефіра (відео)
Політик зазначив, що чув "ідіотські" версії щодо нападу. Він наголосив, що ніяких конфліктів у команді немає.
Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео) Напад на авто Шефіра: помічника Зеленського після обстрілу охороняє СБУ (відео)
Столичні правоохоронці на Київщині прочісують понад 430 гектарів лісу, поблизу якого було обстріляно автомобіль Сергія Шефіра. Жодного підозрюваного поки не затримано.
Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео) Замах на вбивство Шефіра: за фактом обстрілу автомобіля першого заступника Зеленського відкрили справу (відео)
Прокуратура завела кримінальну справу через замах на першого заступника Володимира Зеленського - Сергія Шефіра. Стрілянина трапилась, коли посадовець їхав з дому на роботу. Дорога, якою їхала автівка проходила через ліс, де з різних боків траси було зроблено кілька автоматних черг.
Loading...
Load next