Зеленський поговорив з президентом Єгипту та запросив його в Україну

Зеленський поговорив з президентом Єгипту та запросив його в Україну
Зеленський запросив президента Єгипту Абделя Фаттаха Ас-Сісі відвідати Україну з візитом, а також обговорив із ним перспективи та конкретні проєкти у військово-технічній співпраці та космічній сфері.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову та поговорив про співпрацю з президентом Арабської Республіки Єгипет Абделем Фаттахом Ас-Сісі, якого запросив з візитом в Україну. Зокрема, Зеленський відзначив важливість подальшої співпраці з Єгиптом, який є головним торговельним партнером України в Африці, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Єгипетський президент, Абдель Фаттах Ас-Сісі, тим часом, наголосив, що його країна зацікавлена у розширенні відносин з Україною в усіх сферах, серед іншого у створенні хабу українських компаній та їхній участі в єгипетських індустріальних зонах.

З метою інтенсифікації двосторонньої співпраці лідери держав домовились про проведення найближчим часом засідання Міжурядової спільної комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та АРЄ, а також переговорів на рівні міністрів закордонних справ, - йдеться у повідомленні.

Президент Єгипту також відзначив позитивний розвиток міжлюдських контактів між двома країнами та поінформував, що українці становлять більшість серед іноземних туристів в АРЄ. А тим часом український президент відзначив важливість подальшої співпраці з Єгиптом, який є головним торговельним партнером України в Африці, та підтвердив "готовність розвивати двосторонні відносини й нарощувати постачання вітчизняної продукції на ринок Арабської Республіки Єгипет"

Окремо президенти обговорили перспективи та конкретні проєкти у сфері військово-технічної співпраці. Президент України наголосив, що незадіяним залишається потенціал співробітництва в космічній галузі, - додали у пресслужбі ОП.

Нагадаємо, що раніше президент Польщі Анджей Дуда виступив за вступ України до Європейського Союзу, заявивши, що ЄС має продемонструвати, що він – не клуб для обраних. Окрім цього він заявив, що Україна, Молдова та інші держави, які модернізуються і прагнуть стати членом ЄС, повинні отримати таку можливість.

На його думку, Євросоюз не викликає довіри, якщо не надає можливість вступу тим партнерам, які роблять зусилля з модернізації і хочуть приєднатися до ЄС.

Читайте також
"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО "Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО
Володимир Зеленський задоволений результатами проведеної телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, яка відбулася ввечері 7 червня. Однак, в Офісі президента дещо виправили пресреліз щодо слів Байдена про підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім
Президент Сполучених Штатів Джо Байден та президент Володимир Зеленський провели телефонну розмову. Переговори відбулися напередодні зустрічі Байдена з Володимиром Путіним, яка запланована на 16 червня у Женеві.
Розмова Зеленського з Путіним: про що можуть говорити президенти під час зустрічі Розмова Зеленського з Путіним: про що можуть говорити президенти під час зустрічі
Стало відомо про, що можуть говорити український президент Зеленський із Володимиром Путіним. У ТКГ назвали тему, яку може підняти Володимир Зеленський.
Loading...
Load next