"Готові забезпечити усім необхідним": Пентагон пообіцяв допомогти Україні захиститись від нападу Росії

"Готові забезпечити усім необхідним": Пентагон пообіцяв допомогти Україні захиститись від нападу Росії
За даними ГУР Міноборони України, Росія накопичує війська на певному віддаленні від кордону України.

Міністерство оборони США готове забезпечити Україну всім необхідним для захисту своєї території. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на конференції у фонді Рональда Рейгана, пише The New York Times.

Зазначимо, що Остін повідомив про стурбованість Вашингтона тим, що Росія почала стягувати війська до кордону з Україною. Він заявив, що США готові «надати допомогу Україні у захисті її суверенної території».

За інформацією Остіна, Сполучені Штати «готові забезпечити Київ усім необхідним для захисту».

Він зауважив, що для цього, країна буде шукати різні способи підтримки, запевнивши, що наразі «існує простір для дипломатії та роботи лідерів», але не став повідомляти деталі.

Володимир Зеленський і Ллойд Остін. Фото: president.gov.ua

Варто додати, що за минулу добу російські окупаційні війська на Донбасі не порушували режиму тиші, українські військовослужбовці не постраждали. З початку цієї доби обстрілів із боку окупантів також не зафіксовано. Про це повідомили в прес-центрі штабу ООС.

За минулу добу, 4 грудня, та на 7 годину ранку, 5 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано", - йдеться у ранковому зведенні на сторінці штабу у Facebook. 

Також у пресслужбі зазначили, що військовослужбовці ОЗ контролюють ситуацію і продовжують виконувати завдання щодо відображення та стримування збройної агресії російських найманців. 

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що наступ Росії спричинить появу від 3 до 5 мільйонів українських біженців.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Є фейком і провокацією": Китай заперечив, що Сі Цзіньпін просив Путіна не вторгатися в Україну під час Олімпіади "Є фейком і провокацією": Китай заперечив, що Сі Цзіньпін просив Путіна не вторгатися в Україну під час Олімпіади
Китай також запевнив, що їхня позиція щодо України — незмінна. Вони підтримують мінські угоди.
"Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського "Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського
26 листопада відбулася суперечка між журналістом і президентом України Володимиром Зеленським під час пресмарафону.
Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту
Німеччина неодноразово відмовляла у постачанні озброєння Києву.
Loading...
Load next