Байден обговорив ситуацію в Україні з командою нацбезпеки США

Байден обговорив ситуацію в Україні з командою нацбезпеки США
Президент США Байден знову підтвердив, що в разі подальшого вторгнення Росії в Україну Сполучені Штати накладуть на Росію швидкі та тяжкі санкції.

Президент США Джо Байден провів зустріч зі своєю командою з національної безпеки через день після зустрічі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Женеві, повідомляє пресслужба Білого дому.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на "Business Standard".

Сьогодні президент Байден зустрівся зі своєю командою національної безпеки особисто та віртуально в Кемп-Девіді, щоб обговорити продовження агресивних дій Росії щодо України. Президента Байдена поінформували про поточний стан російських військових операцій на кордонах України та обговорили як наші поточні зусилля з розмежування.

Ескалувати ситуацію за допомогою дипломатії та нашого спектру заходів стримування, які тісно координуються з нашими союзниками та партнерами, включаючи постійні поставки допомоги в безпеці Україні, — заявив Білий дім у суботу.

Згідно з релізом, радник з національної безпеки Джейк Салліван і радник Стів Рікчетті особисто приєдналися до Байдена в Кемп-Девіді, а інші посадовці національної безпеки приєдналися за допомогою відеозв'язку.

Президент Байден знову підтвердив, що в разі подальшого вторгнення Росії в Україну Сполучені Штати накладуть на Росію швидкі та тяжкі санкції разом із союзниками та партнерами, – йдеться в повідомленні Білого дому.

Зазначено, що країни Заходу звинувачують Росію в нібито розгортанні військ поблизу українського кордону для підготовки до "агресивних дій". Москва неодноразово заперечувала ці звинувачення, вказуючи на військову діяльність НАТО поблизу російських кордонів, яку вона вважає загрозою своїй національній безпеці. Росія також підтвердила, що має право переміщувати сили в межах своєї території.

Нагадаємо, у п'ятницю Лавров і Блінкен зустрілися в Женеві з секретарем США, пообіцявши надати письмову відповідь на пропозиції Москви щодо "гарантій безпеки" наступного тижня.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США
Однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Loading...
Load next