Лавров не побачив у відповідях США реакції на головне питання Росії

Лавров не побачив у відповідях США реакції на головне питання Росії
Позиція Росії залишається незмінною – країна готова до розвитку відносин із НАТО на основі рівноправності з метою зміцнення загальної безпеки у євроатлантичному регіоні.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що у відповіді США щодо гарантій безпеки немає реакції на головне питання Росії про нерозширення НАТО на Схід та розміщення ударних озброєнь, які можуть загрожувати території РФ. Повідомляє Interfax-Україна.

Щодо змісту документа, там є реакція, яка дозволяє розраховувати на початок серйозної розмови, але з другорядних питань. З головного питання у цьому документі реакції позитивної немає, - заявив Лавров.

Також політик додав:

Щодо змісту відповіді, думаю, він найближчим часом стане відомим широкому загалу, тому що, як нам сказали американські колеги, хоча вони й вважають за краще, щоб документ залишився для конфіденційного дипломатичного діалогу, але він узгоджений з усіма союзниками США та з українською стороною. Тому у мене жодних сумнівів, що найближчим часом він "витіче".

Лавров додав, що після міжвідомчого погодження МЗС доповість президенту Росії Володимиру Путіну про зміст відповідей США та НАТО на російські пропозиції щодо гарантій безпеки, і той ухвалить рішення щодо подальших кроків.

Нагадаємо, що Росія опублікувала власний варіант договору зі США і НАТО про гарантії безпеки. Позиція Росії залишається незмінною – країна готова до розвитку відносин із НАТО на основі рівноправності з метою зміцнення загальної безпеки у євроатлантичному регіоні. При цьому глибина та зміст таких відносин залежатимуть від зустрічної готовності альянсу враховувати законні інтереси Росії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
США та Росія проведуть у Женеві попередні переговори про гарантії безпеки США та Росія проведуть у Женеві попередні переговори про гарантії безпеки
Основний день переговорів відбудеться завтра, 10 січня.
"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим "Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим
Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики.
"Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров "Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров
Принаймні від імені своїх офіційних представників.
Loading...
Load next