НАТО не буде закривати українське небо, – Столтенберг (відео)

НАТО не буде закривати українське небо, – Столтенберг (відео)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що станом на зараз НАТО виключає можливість запровадження безпольотної зони над територією України.

Про це Єнс Столтенберг повідомив в етері американського телеканалу NBC News, якого цитують "Букви".

За словами генсека НАТО, він розуміє, що Російська Федерація розв’язала “брутальний конфлікт” проти Української держави.

Проте запроваджувати безпольотну зону над Україною Північноатлантичний альянс не буде. Принаймні, поки що.

Як зазначив Столтенберг, НАТО не має наміру заходити в Україну – ні на землю, ні у повітряний простір. Генсек НАТО остерігається, що у випадку втручання у російсько-українську війну конфлікт розгорнеться на території всієї Європи.

Нагадаємо, що безпольотна зона передбачає розгортання сил НАТО таким чином, щоб Росія не могла атакувати Україну з повітря.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія створює "нову нормальність", щоб силою оскаржити принцип суверенітету, — НАТО Росія створює "нову нормальність", щоб силою оскаржити принцип суверенітету, — НАТО
Раніше Столтенберг заявляв, що можливе визнання Росією так званих "ДНР" і "ЛНР" стане порушенням територіальної цілісності України та міжнародного права.
5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео) 5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео)
24 січня США та НАТО оголосили про готовність збільшити свої сили у Східній Європі.
Loading...
Load next