Зеленський виступив з відеозверненням на 20-му форумі у Досі

Зеленський виступив з відеозверненням на 20-му форумі у Досі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ядерний статус держави не повинен бути "дозволом на несправедливість" стосовно інших країн.

Виступаючи в суботу через відеозв'язок на Дельфійському форумі, він заявив, що "несправедливість – це те, що Росія робить проти нас, проти України, користуючись своїми привілеями в міжнародних організаціях, а також страхом застосування ядерної зброї, страхом, який Росія навмисне постійно поширює", передає Інтерфакс-Україна.

Зеленський зазначив, що "зараз у світі серйозна дискусія на політичному рівні, що робити, якщо Росія застосує тактичну ядерну зброю або іншу зброю масового ураження, зокрема хімічну".

Він нагадав, що у 90-х роках минулого століття Україна віддала третій за потужністю ядерний арсенал.

В обмін на це наша країна отримала письмові обіцянки безпеки від найсильніших держав світу, зокрема від росії, - наголосив президент, додавши, що одна з цих країн і напала на Україну.

У результаті, сказав Зеленський, "інші держави теж зроблять висновок, що їм потрібна ядерна зброя".

Нам потрібна реформа системи безпеки, щоб ядерний статус не був дозволом на будь-яку несправедливість, - заявив він.

Також за словами президента України, за 31 день повномасштабної російсько-української війни військами російської федерації пошкоджено щонайменше 59 споруд духовного значення.

За 31 день цієї війни російськими ударами пошкоджено щонайменше 59 споруд духовного значення. Це мечеті, церкви, релігійно-освітні заклади, - зазначив глава Української держави.

Він додав, що за період війни також зруйновано або пошкоджено понад 200 шкіл, десятки лікарень.

Уявіть собі, російські війська цілеспрямовано б’ють по цих місцях, які звичайні мирні люди використовують, як укриття, - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше екскомандувач сил НАТО в Європі Веслі Кларк заявив, що Путін може завдати ядерного удару по Польщі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next