У липні прикордонники відмовили 700 українцям, які намагалися виїхати за системою "Шлях"

У липні прикордонники відмовили 700 українцям, які намагалися виїхати за системою "Шлях"

З початку цього року прикордонники відмовили у пропуску близько 7,2 тисячі осіб, 700 з яких у липні. Чоловіки намагалися виїхати за кордон через систему «Шлях» не маючи для цього підстав.

Про це повідомляє ДПСУ

"ШЛЯХ" - це електронна система, яка дозволяє реєструватися і виїжджати за кордон саме ліцензованим перевізникам ― вантажним та пасажирським. Держприкордонслужба занотувала один відсоток осіб, які з початку 2023 року виїхали по системі «Шлях». Ці чоловіки не повернулися в Україну після завершення визначеного 60-денного терміну перебування за кордоном.

Стосовно підприємств, які "гублять" водіїв, вживаються відповідні санкції. Так, минулого місяця за інформацією Держприкордонслужби Укртрансбезпека припинила доступ до системи "Шлях" 13 ліцензіатам, - ДПСУ.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України статтею 332 Кримінального Кодексу України передбачено позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, а за певних обставин і до дев’яти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, У Швеції заплановано побудову 10 ядерних реакторів.

Соломія Наумко - pravdatutnews.com

Читайте також
Янукович програв апеляцію й досі знаходиться під заочним арештом
Київський апеляційний суд розглянув скаргу на заочний арешт Януковича у справі про захоплення влади. Однак, скаргу його адвокатів, як і два інші клопотання було відхилено.
Трьох керівників організації Медведчука підозрюють у держзраді
Організація «Український вибір», лідером якої є Медведчук сприяла російській окупації Криму, внаслідок чого трьом прибічникам кума Путіна оголосили про підозру у державній зраді.
Loading...
Load next