Окупанти Криму б'ють на сполох через брак води на курортний сезон

Окупанти Криму б'ють на сполох через брак води на курортний сезон
В окупованій Ялті під час курортного сезону воду подаватимуть за графіком. Опади не змогли компенсувати трирічну посуху з підвищеним споживанням води в час курортного сезону.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, Ялті потрібно акумулювати 21 мільйон кубометрів води у  Загірському і Щасливенському водосховищах, аби протриматись до сезону дощів.

За останнімитданими, зараз накопичено трохи більше 13 мільйонів.

- Приплив з 1 по 15 квітня - 4,5 мільйона кубометрів. Перш за все, це завдяки активному таненню снігу. Верхівки на північному схилі гір у снігу, тому надходження води ще очікуємо. Але сказати точно, як пройде курортний сезон, ми не можемо, тому опрацьовуємо різні сценарії розвитку подій, - каже в.о. заступника директора ГУП "Водоканал ПБК" Олександр Петровичев.

Розталі сніги не компенсують дефіциту води. У сезон без туристів Ялта споживає 45-50 тисяч кубів води на добу, влітку - до 125 тисяч.

Зараз питна вода прибуває з гірських джерел Уч-Кош, Хаста-Баш і Масандрівський водоспад, але у травні-червні вони пересохнуть, і водосховища повинні будуть компенсувати нестачу.

Як заявила так звана голова окупаційної адміністрації Ялти Яніна Павленко, обмежень у графіку подачі води влітку не вдасться уникнути, тож представників турбізнесу попереджають про необхідність використання насосів і додаткових ємностей у розпал туристичного сезону.

Нагадаємо, з грудня минулого року в окупованій Ялті діє графік подачі води з 6:00 до 9:00 і з 18:00 до 21:00. У святкові дні вода йшла цілодобово.

Напередодні окупована РФ Алушта пішла на скорочення подачі води вдвічі. З 20 квітня вода буде подаватися один раз на добу з 18.00 до 23.00. За розрахунками міської влади, це дасть можливість накопичити ресурс в Ізобільненському водосховище, де зараз трохи більше 3,4 мільйона кубометрів води. У літній сезон витрата становить 35 тисяч кубометрів.

Читайте також
"Перетворився в морський порт": у Сімферополі затопило аеропорт (відео) "Перетворився в морський порт": у Сімферополі затопило аеропорт (відео)
У Криму аеропорт "перетворився на порт", його заполонили "заполонили" тазики.
У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото) У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото)
Німецькі ЗМІ опублікували кадри польового табору російських військ в окупованому Криму.
Військо РФ біля кордону з Україною: чи можлива нова війна?
Близько 4 тис. російських військових перебувають на кордоні з Україною. Росія заперечує можливий початок бойових дій, Україна і США висловлюють занепокоєння.
Loading...
Load next