Від чого ви хотіли „звільнити“ Аліну, яку один із вас зґвалтував у машині? — президентка Словаччини (відео)

Від чого ви хотіли „звільнити“ Аліну, яку один із вас зґвалтував у машині? — президентка Словаччини (відео)

Президентка Словаччини Зузана Чапутова записала звернення російською мовою і засудила звірства та насильство російських окупантів на території України. Звернення опубліковано в її соцмережах, передає НВ.

Чапутова адресувала свої слова «російським солдатам, їхнім командирам і всім, кого це стосується».

Ви виправдовуєте своє вторгнення словами про "звільнення", але від чого ви хотіли "звільнити" Тетяну з Ірпеня, вбиту разом із двома дітьми російською гранатою, коли вони просто бігли вулицею, яка мала бути частиною безпечного коридору? Чи Аліну з Гостомеля, яку один із вас зґвалтував у машині? Вона навіть не закричала, бо поряд не було нікого, хто б міг їй допомогти… Від чого ви "звільняли" стареньку Віру з маленького села, яка могла би бути матір'ю солдату, який схопив її за горло так, що вона почала задихатися, а потім зґвалтував її? А коли Віра спитала, чи дозволив би він статися такому з його матір'ю, він змусив її замовкнути.

Я жінка, мати, і коли я щодня бачу нові та нові жахливі свідчення, я не знаходжу слів. Я бачу лише обличчя десятків жінок і дітей, цивільних осіб, які проходять через нестерпні страждання. Я бачу перед собою душі людей, назавжди зранені стражданнями, — сказала президентка Словаччини.

Вона додала, що росіяни, які вбивають цивільних, зраджують «офіцерську честь, військову дисципліну і правила ведення війни», і закликала росіян припинити цю війну, «якщо вони ще відчувають у собі хоча б залишки людяності».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти змушують українців проходити "фільтрацію" і відправляють їх до росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Дерусифікувати назви вулиць і площ: жителі Ужгорода попросили місцеву владу прибрати "російські" назви Дерусифікувати назви вулиць і площ: жителі Ужгорода попросили місцеву владу прибрати "російські" назви
Автори звернення підкреслюють, що увічнення осіб, не причетних до Закарпатської культури та історії, не є доречним.
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next