російські війська змінюють стратегію щодо Бахмута - аналітики ISW

російські війська змінюють стратегію щодо Бахмута - аналітики ISW

Імовірно, російські загарбники вирішили змінити стратегію і замість оточення Бахмута у Донецькій області направили зусилля на витіснення Сил оборони з міста. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у звіті.

Схоже, що російські війська тимчасово скоротили зусилля з оточення Бахмута як з південного заходу, так і з північного сходу. Натомість, можливо, вирішили тиснути на українські Сили оборони, аби ті вийшли з міста, зосередившись на північно-східному наступі. Російські війська останніми тижнями активізували наступальні операції на північних околицях і передмістях Бахмута та здобули успіхи в цих районах, – повідомляє ISW.

Як вказують аналітики ISW, можливо, російські війська намагаються чинити тиск на українські війська в Бахмуті, щоб ті тактично відступили через одну з трас, таким чином зменшивши свої зусилля з оточення населеного пункту.

ISW оцінює, що оборона Бахмута є стратегічно обґрунтованою операцією, спрямованою на відтягування туди російських військ для захоплення міста. Українські військові вже досягли цієї стратегічної мети. Подальша українська оборона міста залишатиметься стратегічно надійною до тих пір, поки зусилля на утримання міста не переважатимуть втрати, яких там зазнає російська армія, зазначили в ISW.

Нагадаємо, що на росії, ймовірно, мобілізували понад пів мільйона людей – росЗМІ.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
На Донбасі загинув 24-річний захисник України - Євген Курасов (фото) На Донбасі загинув 24-річний захисник України - Євген Курасов (фото)
Від кулі російського ворожого снайпера поблизу Пісків у зоні бойових дій обірвалось життя 24-річного військового із Сумщини - Євгена Курасова.
Loading...
Load next