Ошукали волонтерів та військових на 1,2 мільйона гривень: у Дніпрі поліція викрила групу шахраїв

Ошукали волонтерів та військових на 1,2 мільйона гривень: у Дніпрі поліція викрила групу шахраїв

Зловмисники розміщували оголошення на різних інтернет-платформах про продаж автомобілів ввезених в Україну з-за кордону за «привабливою ціною». Ця вартість включала і послугу подальшого розмитнення та реєстрацію автомобіля одразу на ім’я покупця.

Про це повідомляє Нацполіція.

У разі досягнення згоди громадянам пропонувалося зробити передплату на картковий рахунок – від 300 до 1000 доларів. Після цього покупцям надсилалися відео щодо стану авто та фото підроблених документів.

В цей момент, коли учасники групи отримували решту суми, блокували потерпілих та змінювали телефонні номери. Відтак громадяни позбувалися власних грошей та не отримували автомобілі, які б мали віддати військовим для виконання ними бойових завдань.

Правоохоронці вилучили у шахраїв автомобілі, зброю, майже чотири десятки банківських карток, мобільних телефоні та сім-карток, комп’ютерну техніку тощо. Вартість вилученого становить майже 800 тис. грн.

Нагадаємо, "Надихались" російським серіалом: у Києві викрили групу юнаків, які пограбували 16-річного хлопця

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Народна тачанка: допомога на Схід (відео) Народна тачанка: допомога на Схід (відео)
Волонтери БФ «Народна армія» закуповують позашляховики для потреб захисників. Реквізити для допомоги: 4731 2196 1242 2869.
"Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії "Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії
7 березня окупанти оголосили про відкриття "гуманітарних коридорів". Втім, варіант запропонований Москвою не має нічого спільного з загальноприйнятими поняттями про евакуацію мирного населення із зони бойових дій.
Loading...
Load next