МОН і Мінцифри розробили проєкт рекомендацій з використання штучного інтелекту в школах

МОН і Мінцифри розробили проєкт рекомендацій з використання штучного інтелекту в школах

Міністерство освіти і науки та Міністерство цифрової трансформації розробили проєкт інструктивно-методичних рекомендацій щодо запровадження та використання технологій штучного інтелекту в закладах загальної середньої освіти.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Зазначається, що рекомендації готувала робоча група із 30 фахівців — представників МОН, наукового середовища, інститутів підвищення кваліфікації, університетів, шкіл і громадського сектору.

Мета рекомендацій — поширення принципів і підходів до відповідального використання систем ШІ в загальній середній освіті. Передусім ідеться про дотримання прав людини, професійних етичних стандартів, підвищення обізнаності вчителів про можливі ризики та виклики, щоб критично, ефективно та етично взаємодіяти із системами ШІ та використовувати їхній потенціал.

Штучний інтелект може дещо спростити та поліпшити роботу вчителів. Наприклад, створювати презентації та допомагати формувати індивідуальні освітні траєкторії для кожного учня. Цим документом ми пояснюємо, як перетворити штучний інтелект на власного помічника. Реалізація рекомендацій допоможе трансформувати українську освіту та зробити її більш інноваційною, — сказав міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Нагадаємо, В окупований Крим прибули військові з Ленінградського округу рф - партизани

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
У школах можуть запровадити обов'язкові курси медіаграмотності, – Ткаченко У школах можуть запровадити обов'язкові курси медіаграмотності, – Ткаченко
Міністерство культури і інформаційної політики планує ввести у школах обов'язкові курси медіаграмотності.
Loading...
Load next