Федоров показав українського бойового робота "Лють"

Федоров показав українського бойового робота "Лють"

Український бойовий робот "Лють" вже пройшов польові випробування. Машиною можна керувати дистанційно.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Розробка має танковий кулемет, оглядову камеру 360° та броню, яка захищає від стрілецької зброї й уламків.

Це компактний робот, яким можна керувати дистанційно та виконувати бойові завдання. Наприклад, штурмувати або обороняти позиції, ‒ зазначає Федоров.

Він продемонстрував фото робота, зазначивши, що це готовий експериментальний зразок, який успішно пройшов польові випробування. За його словами, зараз команда працює над удосконаленням машини та готується до масштабування виробництва. 

Технології та інновації ‒ ключ до нашої перемоги. Вони допомагають здобути перевагу на полі бою та рятувати життя наших військових, ‒ наголосив міністр.

Нагадаємо, Росія вже розгорнула 25-ту армію для війни в Україні - Євлаш

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Міноборони отримало інструмент для ідентифікації живих та вбитих окупантів Міноборони отримало інструмент для ідентифікації живих та вбитих окупантів
У Міністерстві оборони України з суботи, 12 березня, розпочали застосовувати американську технологію розпізнавання обличчя Clearview AI. Система має доступ до десятків мільярдів зображень із соцмереж серед яких і російські.
Керувати "Байрактаром" тепер можна через смартфон: у "Дії" запустили гру Керувати "Байрактаром" тепер можна через смартфон: у "Дії" запустили гру
Міністр цифрової трансформації назвав її "цифровим заспокійливим".
Loading...
Load next