На одному із складів у Києві поліція виявила майже 370 кг героїну (фото)

На одному із складів у Києві поліція виявила майже 370 кг героїну (фото)
За цінами чорного ринку вартість вилучених наркотиків коштує понад 1 млрд. гривень. Організаторів контрабанди затримали на місці.

Сьогодні, 23 липня на одному київському складі поліцейські виявили понад 368 кг героїну, вартість якого оцінюється в понад мільярд гривень. 

Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова у Facebook.

Спільними міжнародними зусиллями ми затримали двох братів – громадян Туреччини, які курували канал поставок героїну до нашої держави. Вони – члени транснаціонального злочинного угруповання, що займається контрабандою героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії до України, - повідомила генпрокурорка.
 

Зловмисники збували наркотики в Україні, зокрема в окупованому Криму, а також контрабандою перевозили їх до країн ЄС.

Правоохоронці простежили за вантажівкою під час чергової поставки наркотиків з Ірану до одного зі складів Києва. В причепі авто в спеціально обладнаних муляжах пустотілої цегли під час обшуків виявили 1159 брикетів з героїном. Загальна вага вилученого особливо небезпечного наркотичного засобу – понад 368 кілограм, що за цінами чорного ринку коштує понад 1 млрд. гривень.

Організаторів каналу контрабанди було затримали неподалік складу. Під час обшуку, у них виявили 5 брикетів з 1550 грамами героїну.

Венедіктова зазначила, що в спецоперації були задіяні правоохоронці Вірменії, Грузії та США.

Нагадаємо, що нещодавно в міжнародному аеропорту «Бориспіль» було затримано двох членів міжнародного злочинного угруповання з однієї з країн Латинської Америки. Іноземці намагалися перемістити через кордон наркотики. 
 

Loading...
Load next