"Всі померли від удару": в Чернівцях через новорічні феєрверки загинули десятки птахів (фото)

"Всі померли від удару": в Чернівцях через новорічні феєрверки загинули десятки птахів (фото)
Волонтерка задала риторичне питання: "Вам було весело? А їм боляче."

У Чернівцях у новорічну ніч загинули десятки птахів. Все через вибухи феєрверків, які супроводжують святкування Нового року. Про це повідомляє волонтерка з порятунку диких тварин Вікторія Гусарова на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, внаслідок вибухів феєрверків загинули десятки птахів.

Лише в одному парку в центрі міста ми знайшли дев’ять мертвих птахів. Вони загинули внаслідок вибухів феєрверків цієї ночі, — повідомила Гусарова.

Вона також зауважила, що всі птахи були ретельно оглянуті.

Вони були вгодовані, не мали жодних зовнішніх ознак захворювань. Вони не мали загинути, але... Всі птахи загинули від удару. Про це свідчить ціаноз слизових та черевної порожнини, кровотеча з дзьоба та клоаки. Пташки злякалися і просто вилетіли та летіли в нікуди, у паніці врізавшись у паркан чи дерева, — розповіла жінка.

Фото опубліковані тут:

Варто зазначити, що 2014 року в українських містах та селах почали забороняти використання феєрверків, але люди не дотримуються елементарних правил безпеки. Наприклад, запускати феєрверки слід на відстані не менше 100 метрів від будівель.

Також салюти дуже нагадують вибухи у зоні бойових дій — вважається, що поки в Україні триває війна, на мирній території необхідно відмовитись від феєрверків. На рівні закону феєрверки в Україні так й не заборонили — за це не передбачено ніякої відповідальності.

Нагадаємо, раніше подружню пару обвинувачували у жорстокому поводженні з тваринами.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

 

Loading...
Load next