Єврокомісія може покарати Польщу за блокаду на кордоні з Україною

Єврокомісія може покарати Польщу за блокаду на кордоні з Україною

Єврокомісія може розпочати проти Польщі процедуру покарання за те, що Варшава не може вирішити проблему блокування польськими перевізниками кордону з Україною.

Про це з посиланням на свої джерела в Єврокомісії інформує польське видання Rmf24.

Польська влада, відповідно до законодавства ЄС, зобов’язана забезпечити вільний рух українських вантажівок на прикордонних переходах,- повідомив Rmf24 речник Єврокомісії.

Як зазначає видання, дехто в Єврокомісії вважає, що “польська влада не робить всього, щоб розв’язати проблему і завершити протест польських перевізників”.

Видання підкреслює, що Брюссель “вочевидь втрачає терпіння”.

Як зазначається, офіційно Єврокомісія не хоче інформувати, який штраф Брюссель може накласти на Варшаву, оскільки зараз тривають розмови між Польщею та Україною.

Європейська комісія продовжує контактувати з владою обох країн. Ми не можемо коментувати можливі заходи, оскільки обговорення триває,- зазначив речник Єврокомісії.

Між тим, як неофіційно інформує польське видання, Брюссель бере до уваги можливість застосування процедури порушення права ЄС у зв’язку з недотриманням польською владою положень розпорядження ЄС про лібералізацію торгівлі з Україною, яку нещодавно було продовжено до червня 2024 року. Станом на зараз, Єврокомісія вивчає правові підстави для запуску цієї процедури.

Нагадаємо, Окупанти знову атакували теплоелектростанцію ДТЕК у прифронтовому регіоні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next