На Закарпатті профінансують чотири проєкти з охорони здоров’я у співпраці з Польщею

На Закарпатті профінансують чотири проєкти з охорони здоров’я у співпраці з Польщею

Чотири проєкти на Закарпатті профінансують у межах програми Interreg NEXT “Польща-Україна 2021-2027” за пріоритетом “Охорона здоров’я”, сума гранту складає майже чотири мільйони євро.

Про це повідомила Закарпатська обласна військова адміністрація.

У межах транскордонної програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 в області втілюватимуть 4 проєкти за напрямом “Охорона здоров’я, – йдеться у дописі.

За інформацією заступника начальника ОВА Василя Іванчо, на відібрані ініціативи Євросоюз спрямує близько 4 млн євро. Проєкти реалізують: Хустська центральна лікарня імені Віцинського (“Спільне вдосконалення транскордонного медичного обслуговування в галузі хірургії та ортопедії в районах Білосток і Хуст”); Головне управління ДСНС України в Закарпатській області (“Підвищення ефективності надання первинної медичної допомоги рятувальниками та аварійно-рятувальними бригадами”); обласна дитяча лікарня (“Діти це майбутнє – інвестиції для покращення якості і доступності медичних послуг при дитячих лікарнях в Білостоку та Мукачеві); Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. Новака (“Транскордонна взаємодія для сучасної діагностики та терапевтичні підходи в регіональних лікарнях Любліна воєводства та Закарпаття).

Попереду – підписання грантових контрактів та початок реалізації ініціатив. За ці кошти заклади планують здійснити реконструкцію приміщень, закупити спеціалізоване обладнання, провести обмін досвідом та навчання персоналу, – зазначили в ОВА.

Нагадаємо, Укрзалізниця відкрила сезон "Різдвяних експресів"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті чоловіки не впустили іноземців на квадроциклах на гору Петрос (відео) На Закарпатті чоловіки не впустили іноземців на квадроциклах на гору Петрос (відео)
Причина цьому - рух квадроциклами у горах на території природно-заповідного фонду заборонений.
Loading...
Load next