Надзвичайна ситуація об'єктового рівня: на Львівщині назвали ймовірну причину обвалу мосту

Надзвичайна ситуація об'єктового рівня: на Львівщині назвали ймовірну причину обвалу мосту
Міст який був збудований ще у 1960 році через річку Західний Буг поблизу села Гайок у Львівській області, обвалився 3 травня. Дорожня служба жодного разу його не ремонтувала, а останні 5 років міст перебував у передаварійному стані.

Перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик заявив, що обласна комісія ТЕБ та НС класифікувала обвал мосту в селі Гайок як надзвичайну ситуацію об'єктового рівня, повідомляє пресслужба ЛОДА.

"Розглянувши їх, приймаємо рішення, ситуацію, яка виникла 3 травня, визначити як надзвичайну об’єктового рівня, яка в подальшому за набутими критеріями може визначатися надзвичайною ситуацією місцевого чи регіонального рівня", - зазначив Годик.

Зокрема заступник також повідомив, що він надав доручення представникам департаменту дорожнього господарства спільно зі Службою автомобільних доріг упродовж трьох місяців позачергово обстежити усі мости, які мають ознаки аварійності. Окрім цього, служба повинна надати на затвердження Патрульній поліції кінцеву схему об'їзду аварійної ділянки:

  • Для великогабаритного транспорту - дорога Радехів - Червоноград - Великі Мости - Гайок, а також Радехів - Лопатин - Буськ - Львів;
  • Для легкових автомобілів, "швидких", маршрутних транспортних засобів, шкільних автобусів - напрямок Долини - Сілець - Старий Добротвір - Гайок.

Зазначимо також, що обвалений міст у селі Гайок вже почали демонтовувати. Як повідомив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, міст, що завалився біля Кам’янки-Бузької, планували ремонтувати вже цього літа, однак він обвалився раніше запланованого ремонту. Реконструкція була необхідна, бо він уже не відповідав вимогам часу.

Зрештою поліція відкрила кримінальне провадження внаслідок службової недбалості, яка призвела до обвалення мосту. Наразі проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, що в "Укравтодорі" повідомили, що ремонтні роботи щодо відновлення обваленого моста мають розпочатися уже найближчим часом.

Читайте також
В "Укравтодорі" заявили, що на Львівщині найближчим часом відбудують міст, який обвалився В "Укравтодорі" заявили, що на Львівщині найближчим часом відбудують міст, який обвалився
Міст через річку Західний Буг поблизу села Гайок у Львівській області, обвалився 3 травня. В "Укравтодорі" повідомили, що ремонтні роботи щодо відновлення обваленого моста мають розпочатися уже найближчим часом.
На Львівщині обвалився міст через річку Західний Буг (відео) На Львівщині обвалився міст через річку Західний Буг (відео)
У селі Гайок, що у Кам’янко-Бузькому району Львівської області обвалився міст через річку Західний Буг. За попередніми даними внаслідок обвалу моста ніхто не постраждав.
На Львівщині відкрили тимчасовий міст, який обвалився навесні (фото) На Львівщині відкрили тимчасовий міст, який обвалився навесні (фото)
Міст був збудований ще у 1960 році і від того часу жодного разу його не ремонтували. Останні 5 років дорожня споруда перебувала у передаварійному стані.
Loading...
Load next