У Львові встановили перший біонічний протез руки (відео)

У Львові встановили перший біонічний протез руки (відео)
Військовослужбовцеві Михайлові Юрчуку встановили перший біонічний протез руки, яку воїн втратив у бою проти окупантів на Харківщині.

Я бачив поранених військових, які лишились кінцівок… я пишався звичайно їхньою силою духу і думав, що я ніколи…я вважав, що не зможу так жити з цим. Ото вони сильні. А потім таке сталося зі мною, - розповідає Михайло Юрчук, військовослужбовець.

Михайло Юрчук за покликом серця вирушив на військову службу. Спершу був ракетником, пізніше – у десантній бригаді. Початок повномасштабного вторгення росії з побратимати зустріли на Донбасі, потім їх перегрупували на Харківщину. Ворожі обстріли були постійними, адже противник був у декількох кілометрах від позиції Михайла.

Я спав після нічного чергування…проснувся від масованого обстрілу…іде бій. І під час цього бою я отримав поранення, - каже військовослужбовець.

Тоді Михайло втратив руку та ногу. Зізнається: у той момент був за крок до відчаю.

Був випадок, коли я хотів дістати гранату та підірвати себе. Сказав товаришам, щоб відійшли, але вони сказали, ні. Якщо маєш таке бажання, давай з нами. Я сказав ну ви що. А вони: ні, ми тебе витягнемо! – пояснює Михайло Юрчук, військовослужбовець.

Не злякавшись снарядів, що залпами розривалися поруч, побратими таки донесли бійця та ще одного військового. Проте врятувати встигли лише Михайла. І от днями він знову зміг рухати пальцями кінцівки, яку втратив навесні. У Львові воїну встановили біонічний протез українського виробника. «Нову руку» чоловік називає квитком до повноцінного життя.

За плечами Назара Багнюка – 18 років досвіду у реабілітології. Власне він й виготовив протез і допомагав Михайлові звикнути до нього.

Після двох годин роботи…зараз він ходить. Без руки ця реабілітація не буде вважатися повною…життя, на яке він заслуговує, - каже Назар Багнюк, протезист-реабілітолог.

За словами реабілітолога, протезування є частиною реабілітації. Його можна розцінювати як допоміжний засіб, адже насправді протез кінцівку не замінить. Проте він може компенсувати частково втрачені функції. А відтак повернути людину до звичного життя. Аби допомогти пів сотні українців, Національний центр реабілітації «НЕЗЛАМНІ» розпочали проєкт зі збору коштів на «незламні протези», на які необхідно зібрати 100 мільйонів гривень.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові пацієнту встановили найлегший у світі протез (відео) У Львові пацієнту встановили найлегший у світі протез (відео)
Його надрукований на 3D-принтері та встановили 33-річному Юрію Бахіру, який втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми.
На вулицях Львова догхантери труять собак (відео) На вулицях Львова догхантери труять собак (відео)
Існують препарати, від яких тварина може померти, лише вдихнувши. Тож чи не єдине розв'язання проблеми – заборона їх продажу без рецепту.
Втратив ногу, рятуючи побратима: у Львові провели 31-річному захисникові повторну реампутацію ноги Втратив ногу, рятуючи побратима: у Львові провели 31-річному захисникові повторну реампутацію ноги
У Центрі Незламні провели 31-річному захисникові повторну реампутацію ноги, для того щоб встановити сучасний протез. Нині він ходить на двох кінцівках
Loading...
Load next