У Львові рятувальники провели заняття з психологічної підготовки з молодими фахівцями (відео)

У Львові рятувальники провели заняття з психологічної підготовки з молодими фахівцями (відео)
Львівські рятувальники провели заняття з психологічної підготовки з молодими фахівцями.

Масштабна пожежа охопила амбар з нафтопродуктами на Львівщині. Площа займання – тисяча квадратних метрів.

Висока температура та велика густина теплового потоку. Без спецекіпірування тут ніяк. Тепловідбивні костюми рятувальники використовують при гасінні пожеж великої інтенсивності, включаючи прямий контакт і вхід у відкрите полум'я. 24 надзвичайника вгамовують вогонь пінними стволами, ще 16 осіб їх захищало, використовуючи водяні стволи.

Майже водночас неподалік цього місця трапилася інша пожежа. Палаючий підвал, у якому перебуває людина. Самостійно вибратися з приміщення не може. На допомогу потерпілому мчать рятувальники.

На все про все – лічені хвилини. Володимир – один із трьох рятувальників у цій ланці. Швидко пройшли крізь сильне задимлення.

Не видно нічого по суті. Приходиться йти один біля одного майже метр не відходячи. Тяжко знайти було потерпілого. Багато перепон і взагалі це тяжка служба, але хтось має це робити. Якщо не ми. То хто? – каже Володимир Кіналь,  рятувальник.

Тож перепони – позаду, життя – врятовано. А це – місце ДТП. Водій автомобіля не впорався з кермуванням і в‘їхав з опорою. Кермувльникові затиснуло ноги. Відтак рятувальники, оцінивши обстановку, огородили місце ДТП. Озброївшись спецобладнанням взялися за деблокування потерпілого.

За допомогою гідравлічного обладнання ми знімали дах, щоб був легший доступ, відповідно також водійські дверки і також за допомогою медичних ніш ми деблокували потерпілого, - розповідає Юрій Кізима, помічник начальника зміни чергової зміни оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС Львівщини.

Ще одне життя – врятовано. Насправді ж ці 3 події – лише навчальні. Таким чином новопризначені рятувальники шліфують власну майстерність. Старші колеги тренують їх долати перешкоди не лише фізично, а й психологічно.

Сьогодні перевіряється психологічна стійкість особового складу до виконання важких завдань в умовах дефіциту часу в тому числі. Власне в’язання мотузок, робота  в апаратах захисту органів дихання, робота в умовах на висоті, в лабіринті і ДТП – це такі умови з дефіцитом часу, невизначеністю. Ми дивимося. Як особовий склад реагує і чи готовий для виконання завдань за призначенням, - пояснює Володимир Дубасюк, заступник начальника оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС Львівщини.

На 30-метровій драбині борються зі страхом висоти. А ось тут – на перший погляд роблять крок у невідомість. Сьогодні ця навчальна вежа стала 3-поверхівкою, з якої рятувальник має спуститися самотужки. Вправа – із самопорятунку.

І знову запалало. Тепер потрібно подолати «змійку» – так називається цей вогневий коридор.

А цей костюм 4-го класу захисту має вберегти усе тіло від небезпечних хімічних речовин. Його можна використовувати як у побуті, так і при воєнних діях. Нині костюм приміряє керівник однієї з навчальних груп Роман Бабій – рятувальник із 16-річним досвідом.

Він не є важкий, він є полегшений. Єдина незручність – коли людина включена в апараті, але всеодно температура тіла є, костюм герметичний, температура тіла нагрівається і запотіває всередині скло, але він призначений для того, що можна витягнути руку, протерти скло.. балон дозволяє безпечно себе почувати, - Роман Бабій, начальник відділення 37 ДПРП ГУ ДСНС Львівщини.

І куди ж без до медичної допомоги. Загалом такі наймасштабніші навчання львівські рятувальники проводять щорічно. Керівництво особовим складом задоволено. Оцінка – відмінно.   

  Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині жінка впала у бункер для прийому зерна - ДСНС (фото) На Львівщині жінка впала у бункер для прийому зерна - ДСНС (фото)
Внаслідок падіння постраждала травмувалась й не могла самостійно піднятись. Її госпіталізували.
Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео) Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео)
Уроки безпеки для школярів. Львівські вогнеборці спільно із поліціянтами навчають дітлахів правил поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Такі пізнавальні уроки відбудуться у всіх районах області.
Рука застрягла у лавці: на Львівщині рятувальники визволяли чоловіка
У місті Стрий, що на Львівщині, рука 68-річного чоловіка застрягла в лавці на зупинці громадського транспорту.
Loading...
Load next