У Центрі “Незламні” проходитимуть реабілітацію на тренажері, виготовленому з металу “Азовсталі” (відео)

У Центрі “Незламні” проходитимуть реабілітацію на тренажері, виготовленому з металу “Азовсталі” (відео)
В межах українсько-швейцарського проєкту “Реабілітація травм війни” БФ “Пацієнти України” закупив та поставив доказове обладнання для центру «Незламні».

Недостатньо лише встановити протез, важливо встати з ним на ноги, навчитись жити та нормально функціонувати. А для цього потрібна непроста праця як самих пацієнтів, так і тих, хто допомагає їм це зробити. Все це включає в себе одне слово – реабілітація.

Фізична реабілітація є необхідна, тобто це є на сьогоднішній день можливо єдиний спосіб відновлення фізичного стану. Щоб досягнути максимально можливого рівня відновлення це має бути фізична робота пацієнта і фахівців цілої команди над покращенням його стану, - розповів Олег Білянський, фізичний терапевт відділення фізичної реабілітації Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

Зараз її проходить наш захисник Андрій. Він отримав складне поранення, коли намагався допомогти побратимам, які підірвались на міні. Через це йому ампутували ногу.

Під час виконання бойового завдання в мене два товариша наступили на листки, підірвались. Ми з командиром і ще з одним побратимом прийшли надавати їм першу медичну допомогу, а біля них і я підірвався. Це було 1 жовтня, - сказав Андрій Аскеров, захисник.

Майже 3 місяці чоловік не ставав на ногу. І ось вже 2 дні він з протезом. Каже, поки що звикнути складно, але цілком реально.

Важко, незвично, незручно, важко. Для мене здається він заважкий, але я розумію це із-за того що я там 3 місяця просто ногою тиліпав. Нічого, звикну, - каже Андрій Аскеров.

Попереду у Андрія ще тривала реабілітація. І дуже важливо те, що він зможе отримати її в повному обсязі, адже для цього у центрі «Незламні» є і фахівці і сучасне обладнання. якого завдяки благодійникам стає все більше. Відтак, днями сюди привезли на перший погляд звичайний тренажер, який насправді має символічно непросту історію.

Вони виготовлені з металу, який виготовлявся на Азовсталі, тобто звикло це є звичні тренажери, які допомагають розвинути силу різних груп м’язів змінюючи навантаження на них. Одним з виробників обладнання спортивного є виробництво, яке базується в Харкові і які не переїхали і звичайно, що коли ми погоджували які саме види тренажерів ми знайшли їх в Харкові і вони дійсно виготовлялися під час масованих атак на місто, -  пояснює Олег Білянський, фізичний терапевт відділення фізичної реабілітації Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

Ця партія була поставлена в Харків до виробника 20 лютого і власне все. Більше цього металу немає, - каже Інна Іваненко, виконавча директорка благодійного фонду «Пацієнти України».

Обладнання для лікарні закупив благодійний фонд «пацієнти України» в межах українсько-швейцарського проєкту “Реабілітація травм війни”.

Це така дуже комплексна ініціатива, яку підтримав уряд Швейцарії. Без них це було би неможливо. Зараз дуже багато донорів і країн надають нам підтримку, але от фокус реабілтації зараз перше це така країна як Швейцарія, - розповіла Інна Іваненко, виконавча директорка благодійного фонду «Пацієнти України».

Зазначимо, що благодійна організація закупила та доставила обладнання для реабілітаційних відділень восьми закладів охорони здоров'я у різних областях України на суму близько 22 мільйони гривень.

Ми зараз закупляємо і доставляємо до лікарні обладнання, реабілітаційне обладнання таке як ви сьогодні бачите і лікарня ця де ми з вами знаходимось це одна з. У нас взагалі є зараз ресурс допомогти 21 лікарні в різних регіонах України обладнати реабілітаційні відділення доказовим, саме доказовим обладнанням реабілітаційним, - пояснила Інна Іваненко, виконавча директорка благодійного фонду «Пацієнти України».

І це дуже важливо для лікування та відновлення українців, особливо у Національному центрі «Незламні», де з початку повномасштабного вторгнення отримують допомогу ті, хто постраждав внаслідок бойових дій. 

Від початку війни ми стали таким надійним медичним тилом госпіталізації пацієнтів з зони бойових дій зі Сходу України у рамках російської агресії. За минулий рік ми пролікували близько пів мільйона пацієнтів, з них 11 тисяч є цивільних і військових потерпілих травмованих і близько 80 тисяч внутрішньопереміщених осіб, - сказав Юліан Голик, директор лікарні святого Пантелеймона Першого ТМО Львова.

Відтак, завдяки мультидисциплінарній команді та сучасному устаткуванню українці зможуть отримати весь обсяг необхідної допомоги в Україні, у себе вдома.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Допомога, яка зірвала овації: на фронт поїхали машини від британців Допомога, яка зірвала овації: на фронт поїхали машини від британців
Вже сьогодні частина нових машин поїде на фронт. Інші залишаться на Львівщині.
«Швидка» від Папи Римського (відео) «Швидка» від Папи Римського (відео)
Машину з Ватикану до України привіз папський жертовник кардинал-диякон Конрад Краєвський. Карета «швидкої» повністю укомплектована і готова до виїздів.
Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео) Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео)
Вимушено переміщені люди можуть отримати тут усе необхідне. Львів’ян можуть долучитися, поділившись речами, які не використовують.
Loading...
Load next