Китай заборонить експортувати цивільні безпілотники, які можна застосувати на війні

Китай заборонить експортувати цивільні безпілотники, які можна застосувати на війні

Китай з 1 вересня заборонить експорт усіх цивільних безпілотників, які можуть використовуватися у військових цілях. Рішення ухвалили на тлі неодноразових підозр країн Заходу, що Пекін підтримує військові зусилля росії проти України.

Про це повідомляють Reuters та Associated Press.

Також до експортного контролю внесуть інфрачервоні лазери для цілевказування та високоточне інерціальне вимірювальне обладнання.

У Міністерстві торгівлі КНР упевнені, що ці зміни допоможуть захистити національну безпеку та інтереси країни, а також убезпечать стабільність глобальних промислових ланцюгів і ланцюгів постачань.

Водночас міністерство оголосило, що також скасовує тимчасові обмеження, накладені на експорт цивільних дронів. У відомстві не уточнили, про дрони якого типу йдеться, але у 2023 році Китай обмежив експорт безпілотників дальнього радіуса дії, зіславшись на російсько-українську війну.

У компанії DJI Technology — провідного китайського виробника безпілотників — заявили, що схвалюють зміни до експортного контролю, які, на їхню думку, посприяють розвитку індустрії. Китайський виробник наголосив, що його продукція завжди призначалася лише для цивільного використання.

Нагадаємо, У Харкові працівник ТЦК за хабар та постійну знижку в барі обіцяв не мобілізовувати працівників закладу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next