"Одним ворогом менше": депутатка від "Слуги народу" Третьякова прокоментувала смерть Полякова (відео)

"Одним ворогом менше": депутатка від "Слуги народу" Третьякова прокоментувала смерть Полякова (відео)
За словами спікера Руслана Стефанчука, після інциденту фракції та групи хочуть подати лист, аби відсторонити Галину Третьякову від головування в комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Нардепка від президентської фракції "Слуга народу" Галина Третьякова, коментуючи смерть депутата групи "За майбутнє" та колишнього однопартійця Антона Полякова, написала в партійному чаті "одним ворогом менше". Спершу про це повідомили народні депутати від партії "За майбутнє" й попросили відсторонити депутатку від пленарних засідань на 5 днів та зняти з посади очільниці комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, повідомляє "Суспільне".

Наша партія має намір звернутися до фракції "Слуга народу". Тільки що у вашому партійному чаті керівник комітету, який повинен піклуватися про людей, дітей ... пані Третьякова написала про смерть Антона Полякова, що "одним ворогом менше". Я хотів би попросити вас, шановна фракція "слуги народу", зробити висновок зі слів пані Третьякової, — з трибуни нардеп Ігор Палиця.

Після цього Руслан Стефанчук, якого обрали новим спікером Ради, надав слово самій Третьяковій. Так, коментуючи інцидент нардепка заявила, що це свобода слова, після чого їй вимкнули мікрофон, а Стефанчук викликав до себе в кабінет всіх голів фракцій. 

У мене два зауваження. По-перше, звідки фракція "За Майбах" знає про те, що пишуть у чаті "Слуга народу". А по-друге, коли люди, які борються за свободу слова, яка гарантована кожній людині тут, у залі, Конституцією, і вважають, що вони можуть накидати комусь якісь хустки на рот, то мені здається, що ганьба — це вам, - заявила Третьякова.

Спершу Стефанчук намагався зупинити Третьяков у її висловлюваннях, проте йому це не вдалось й він сказав відключити їй мікрофон. Своєю чергою новий спікер парламенту наголосив, що життя людини – найвища цінність, тому варто припинити будь-які спекуляції.

Згодом заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко в ході спілкування з журналістами підтвердив, що Третьякова дійсно написала таке повідомлення в партійному чаті. 

Кожен визначає свою систему цінностей у житті й відповідно, як ставиться до тих чи інших речей. Зокрема, скарги, співчуття з приводу смерті. Я свої співчуття висловив, — заявив Корнієнко.

Зауважимо також, що нардеп Олексій Гончаренко також опублікував ще один коментар Третьякової щодо смерті Полякова: "І не кличте до моєї гуманітарної сутності. Я з ним у зв’язку не перебувала. А плакати буду тільки за слугами народу", - написала нардепка.

Після скандальних висловлювань, Галина Третьякова "втекла" із парламенту та вирішила не коментувати свої слова. 

Відомо, що Третьякову відсторонять від 5 сесійних засідань Ради через обурливе висловлювання щодо померлого нардепа Антона Полякова. Про це голова фракції "Слуги народу" Давида Арахамії повідомив журналістам під час брифінгу в кулуарах парламенту.

Пані Третьякова, як мені здається, дозволила собі необережні вислов. І я вибачився перед усіма колегами і перед виборцями за такі вирази. Пані Третьякова покинула зал, і ми підписали від усієї фракції лист до Регламентного комітету з тим, щоб вони відсторонили її на п'ять днів від пленарних засідань, - заявив Арахамія.

Окрім цього, раніше голова фракції з трибуни парламенту вибачився за слова Третьякової: "Я хочу публічно вибачитись перед членами родини, близькими загиблого колеги. Про покійних говоримо або хороше, або нічого. Вшануємо його пам'ять хвилиною мовчання".

Нагадаємо, що попередньо правоохоронці встановили, що Антону Полякову, який помер сьогодні, 8 жовтня, стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть. За результатами розтину, смерть народного депутата настала внаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Слідство наразі очікує результати інших судово-медичних досліджень.

Читайте також
"Багато членів фракції її не підтримали": Стефанчук прокоментував відсторонення Третьякової (відео) "Багато членів фракції її не підтримали": Стефанчук прокоментував відсторонення Третьякової (відео)
Всі фракції і групи, окрім "Слуги народу", звернулися з проханням відкликати Третьякову з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.
Відставка Разумкова: нового спікера Ради можуть призначити у п'ятницю, - Арахамія (відео) Відставка Разумкова: нового спікера Ради можуть призначити у п'ятницю, - Арахамія (відео)
За прогнозами глави фракції "Слуга народу", за відставку спікера Разумкова очікується 240 голосів "за". Зокрема, перший віцеспікер Руслан Стефанчук та голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко претендують на посаду голови парламенту.
"Одним ворогом менше": у "Слузі народу" заявили про необхідність виключення скандальної Третьякової (відео) "Одним ворогом менше": у "Слузі народу" заявили про необхідність виключення скандальної Третьякової (відео)
Раніше коментуючи смерть Полякова, Третьякова в чаті "слуг народу" написала: "Як на мене, це мінус один ворог. Засім того все добре. Розслідування має бути".
Loading...
Load next