Звільнити окуповані території та відвести війська від кордону: Рада прийняла постанову із закликом до РФ

Звільнити окуповані території та відвести війська від кордону: Рада прийняла постанову із закликом до РФ
Верховна Рада пропонує продовжувати підтримку територіальної цілісності та суверенітету України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

Народні депутати прийняли постанову про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів та парламентів іноземних держав у зв'язку з ескалацією Російською Федерацією безпекової ситуації навколо України (№7045). Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

За таке рішення — 326 парламентарів.

Зазначається, що Верховна Рада закликає Російську Федерацію відвести військові сили та озброєння від кордону з Україною та вивести їх із тимчасово-окупованих територій, припинити військові навчання у морських акваторіях України та зняти перепони для міжнародної морської торгівлі.

У проєкті постанови Верховна Рада пропонує засудити дії Російської Федерації, спрямовані на безпідставне розширення військової агресії проти України.

Також згідно з проєктом, Верховна Рада просить міжнародні організації, а також уряди та парламенти іноземних держав посилити санкційний тиск на Росію як важливий елемент комплексних зусиль щодо стримування держави-агресора та збереження європейської архітектури безпеки. 

Верховна Рада пропонує продовжувати підтримку територіальної цілісності та суверенітету України в рамках міжнародно визнаних кордонів та необхідності мирного вирішення спровокованого Російською Федерацією збройного конфлікту на основі норм та принципів міжнародного права з використанням наявних переговорних форматів.

Парламент також радить міжнародним організаціям та своїм колегам із іноземних парламентів посилити та прискорити надання Україні комплексної, зокрема оборонної допомоги. 

Нагадаємо, раніше Кулеба заявив, що пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Резніков заявив, що розвідка не виявила доказів відведення російських військ від кордонів України Резніков заявив, що розвідка не виявила доказів відведення російських військ від кордонів України
16 лютого Міністерство оборони Росії заявило про відведення частини військ з окупованого Криму.
Loading...
Load next