Прокурор Нюрнберзького трибуналу вважає можливим ув'язнення Путіна

Прокурор Нюрнберзького трибуналу вважає можливим ув'язнення Путіна
Ветеран правосуддя 101-річний Бенджамін Ференц, який був прокурором на Нюрнберзькому процесі над нацистами, вважає, що російський президент Володимир Путін має бути засуджений за злочини проти людства.

За його словами, злочини, які нині вчиняє Росія проти України – ганьба для людства. Винні мають бути притягнуті до відповідальності за агресію, злочини проти людяності та вбивства. Повідомляє Mirror.

Ференц впевнений, що Путін може сидіти на лаві підсудних, як свого часу засудили за геноцид лідера боснійських сербів Радована Караджича.

Це є дуже реалістичним. Все, що потрібно – рішучість, адже вони не живуть на Місяці. Я хочу бачити Путіна за ґратами, і це можливо, – наголосив прокурор.

Він також зазначив, що на Заході сподівалися, що Нюрнберзький прецедент стримуватиме людей, але очевидно, він не був таким ефективним, як очікували.

За словами прокурора, коли у вівторок, 1 березня, він дізнався, що війська Путіна підірвали братську могилу в Бабиному яру, він був розчавлений.

Немає жодних сумнівів у вчиненні злочинів, оскільки є докази того, що Росія націлена на цивільних осіб та використовує заборонені касетні боєприпаси, – додав Ференц.

Нагадаємо, що українська армія знищила російської військової техніки на понад 3 млрд доларів - Forbes.

Злата Новосельська  - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука
Президент Росії, Володимир Путін відреагував на запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт свого кума та депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука.
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
З сайту Кіровсього суду зник вирок із словами про "російські частини в ДНР та ЛНР" З сайту Кіровсього суду зник вирок із словами про "російські частини в ДНР та ЛНР"
Текст видаленого вироку все ще можна почитати в архівованій версії сайту.
Loading...
Load next