Країни G7 закликали росію повернути повний контроль над ЗАЕС Україні

Країни G7 закликали росію повернути повний контроль над ЗАЕС Україні

Країни G7 засудили неодноразові викрадення російськими окупантами керівництва та персоналу Запорізької атомної електростанції, а також закликали росію повернути Україні повний контроль над ЗАЕС. Повідомляє Міністерство закордонних справ Німеччини.

Ми закликаємо росію негайно повернути повний контроль над ЗАЕС її законному суверенному власнику, Україні, вивести весь російський персонал з об’єкта та припинити будь-які спроби безрозсудно та небезпечно поставити ЗАЕС під російське управління, що може ще більше поставити під загрозу її безпеку. і безпечні операції, - йдеться в заяві.

Окрім того, країни G7 засудили неодноразові викрадення росією керівництва та персоналу української АЕС та застосування інших форм тиску на наявний український персонал.

Ці дії ще більше погіршують ядерну безпеку та захищеність ЗАЕС, не дозволяючи ключовому персоналу виконувати свої незамінні функції. Ми рішуче відкидаємо ці безрозсудні, жорстокі та небезпечні дії та вимагаємо негайного звільнення затриманих, - зазначається в заяві.

Глава «Енергоатому» Петро Котін заявив, що на окупованій ЗАЕС ситуація з кожним тижнем лише погіршується. Він вважає, що тривалі перебої з електроживленням станції можуть призвести до другої "Фукусіми".

Нагадаємо, що "Європа продовжує бути об'єднаною у підтримці України" - Шольц.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Країни "Великої сімки" закликали Росію припинити агресивні провокації на Донбасі Країни "Великої сімки" закликали Росію припинити агресивні провокації на Донбасі
Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" разом із головою європейської дипломатії Жозепом Боррелем оприлюднили заяву, в якій закликали Росію припинити агресивні дії та провокації на кордоні з Україною.
Міністерка енергетики США відреагувала на обстріл ЗАЕС Міністерка енергетики США відреагувала на обстріл ЗАЕС
Дженніфер Ґренголм, яка очолює Міністерство енергетики США, прокоментувала обстріл Запорізької АЕС. У ніч проти 4 березня там спалахнула пожежа через атаку росіян.
Loading...
Load next