Потрібно забезпечити безпеку на Запорізькій АЕС, - Макрон

Потрібно забезпечити безпеку на Запорізькій АЕС, - Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон, після телефонної розмови із Президентом України Володимиром Зеленським, заявив про необхідність забезпечити безпеку на Запорізькій АЕС, яка минулими вихідними зазнала нових обстрілів. Про це французький президент написав у своєму Twitter.

Після нових обстрілів на Запорізькій атомній електростанції я повторюю: необхідно зробити все, щоб забезпечити безпеку та безпеку станції. Ми обговорювали це сьогодні з президентом Зеленським. Ми продовжуватимемо наші зусилля, - написав Макрон.

Український Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні подякував Макрону за підтримку та знову закликав до демілітаризації Запорізької АЕС.

Працюємо для того, щоб забезпечити виконання припису МАГАТЕ щодо припинення будь-якої ворожої активності проти українських атомних об’єктів. І для цього надзвичайно важливою є демілітаризація Запорізької атомної станції. росія повинна забрати звідти всіх своїх бойовиків і припинити обстріли станції, - сказав він.

Нагадаємо, що Шмигаль розраховує, що ВООЗ активно долучиться до забезпечення українських медзакладів енергетичним обладнанням.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Сьогодні відбудеться зустріч Макрона із Зеленським Сьогодні відбудеться зустріч Макрона із Зеленським
Пріоритетом є пошук політичного виходу з кризи.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Loading...
Load next