путін не піде на ядерну ескалацію через постачання танків Україні, - лідер партії Шольца

путін не піде на ядерну ескалацію через постачання танків Україні, - лідер партії Шольца

Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Ларс Клінгбайль не боїться ядерної ескалації з боку росії через передачу Києву танків. Про це він сказав в інтерв'ю Tageszeitung.

Я не боюся. путін нас не залякає. Своїм візитом до Пекіна і діями разом з Джо Байденом на саміті G20 Олаф Шольц сприяв значному зменшенню ядерної загрози. Путін розумів, що якщо він перетне цю межу, то втратить таких ключових союзників, як китайці, - додав політик.

Він також заявив, що позиція СДПН залишається незмінною: немає жодних червоних ліній, коли йдеться про постачання зброї.

Йдеться про зважування. Мене бісить, що цей ретельний розгляд подається як відхід від України. Це не так. Звичайно, канцлер повинен запитати себе, які наслідки може мати постачання бойових танків. Я навіть очікую цього від глави уряду, - додав Клінгбайль.

За даними ЗМІ, канцлер Німеччини Олаф Шольц ухвалив рішення передати Україні бойові танки Leopard 2. Очікується, що про надання Україні танків канцлер Олаф Шольц оголосить у середу під час виступу в Бундесвері. Тоді ж він може оголосити, що Німеччина дозволяє реекспорт Leopard 2 з інших європейських країн.

Нагадаємо, що українці за кордоном отримають можливість реєструвати акти цивільного стану – рішення Кабміну.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування
В Офісі президента озвучили очікування від переговорів Зеленського та канцлерки Німеччини Ангели Меркель.
Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту
Німеччина неодноразово відмовляла у постачанні озброєння Києву.
Loading...
Load next