ЄС не буде відправляти свої війська в Україну - Боррель

ЄС не буде відправляти свої війська в Україну - Боррель

Голова Європейського парламенту Жозеп Боррель заявив, що на порядку денному ніколи не була відправка військ Європейського Союзу до України. Пише El Pais.

Ми б вступили у війну, якби ввели війська, але це точно не стоїть на порядку денному і ніколи не стояло, - підкреслив Боррель.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель в інтерв'ю El Pais заявив про те, що в планах у Європейського Союзу відсутня відправка військ країн ЄС в Україну. Також Боррель зазначив, що у допомозі Києву не має "терміну придатності". Він сказав, що ЄС зацікавлений у збереженні суверенітету України.

Жозеп Боррель зазначив, що військові з країн ЄС беруть участь у місіях підготовки бійців української армії.

Верховний представник ЄС додав, що:

Для танків необхідно мати навчені екіпажі. Їхня підготовка вже почалася навіть у рамках військової місії Євросоюзу в тренувальних таборах Польщі та інших у Німеччині. Це не схоже на навчання водінню машини, це потребує тижнів дуже спеціалізованого навчання.

Нагадаємо, що санкційний крок України проти атомної галузі рф: деталі.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

 

Читайте також
ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель
Таке рішення у ЄС ухвалили на тлі загострення на Сході країни.
Представництво ЄС відновлює свою роботу у Києві, — Боррель Представництво ЄС відновлює свою роботу у Києві, — Боррель
Воно нарешті запрацює через шість тижнів після початку війни.
Loading...
Load next