Ватикан заявляє, що російська агресія має припинитися, щоб забезпечити мир в Україні

Ватикан заявляє, що російська агресія має припинитися, щоб забезпечити мир в Україні

Першою умовою для будь-яких переговорів про закінчення війни в Україні є припинення агресії з боку Росії.

Про це заявив в інтерв'ю Corriere della Sera державний секретар Святого Престолу кардинал П’єтр Паролін, пише Reuters.

Паролін додав, що Ватикан наполягає на припиненні вогню, і "в першу чергу це мусить зробити агресор".

Намагаючись пояснити висловлювання Папи Франциска, Паролін заявив, що понтифік хотів "створити умови для дипломатичного рішення в пошуках справедливого і тривалого миру". За словами кардинала, "очевидно", що обидві сторони мають сісти за стіл переговорів, і першою умовою має бути "припинення агресії".

Паролін заявив, що вважає Росію агресором, і додав, що "війна, розв'язана проти України, не була наслідком стихійного лиха", а результатом людського вибору.

Людська воля, яка спричинила цю трагедію, також має можливість і відповідальність зробити кроки, щоб покласти їй край і відкрити шлях до дипломатичного рішення, - заявив кардинал.

Нагадаємо, Митники з початку року виявили порушень на ₴4,2 мільярда

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Папа Римський висловив сподівання на те, що в Україні не буде конфлікту Папа Римський висловив сподівання на те, що в Україні не буде конфлікту
Понтифік, говорячи про Христа, пояснив, що віряни очікують від нього допомоги для вирішення конфліктів у всьому світі. Він висловив надію на те, що в Україні не буде нового конфлікту.
Папа Франциск тричі просив путіна про евакуацію цивільних з Маріуполя, але отримав відмову Папа Франциск тричі просив путіна про евакуацію цивільних з Маріуполя, але отримав відмову
Остання спроба була минулого тижня: Папа Франциск закликав евакуювати мирних мешканців з "Азовсталі".
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next