Буданов повідомив, що оборону «Азовсталі» підтримували 16 гелікоптерів із припасами

Буданов повідомив, що оборону «Азовсталі» підтримували 16 гелікоптерів із припасами

Для підтримки оборони українських захисників на комбінаті «Азовсталь» у заблокованому Маріуполі Головне управління розвідки Міноборони України організувало вильоти 16 гелікоптерів Мі-8 із припасами й особовим складом.

Про це розповів в інтерв’ю The Warzone начальник ГУР МОУ Кирило Буданов.

Спеціальну операцію спланувала та провела розвідка Міністерства оборони України, – зазначив у цьому зв’язку керівник ГУР МОУ.

Водночас американське видання називає операцію «неймовірно сміливою місією». При цьому зазначається, що гелікоптери проривалися до комбінату крізь щільну протиповітряну оборону й роботу ворожої авіації. Усього за період протистояння було вісім рейсів. Зазвичай польоти відбувалися по два гелікоптери, один раз вилетіло одразу чотири.

Українським захисникам передавалися продовольство, питна вода, зброя, боєприпаси, медикаменти. Крім того, були перекинуті додатково 72 бійця полку «Азов».

Усе було доставлено успішно, - розповів начальник ГУР.

Проте, за його словами, на п’ятому і сьомому вильотах було збито два гелікоптери. Крім того, був знищений і третій гелікоптер, який прибув на допомогу одному зі збитих.

Також Буданов не розкрив деталей, коли саме відбувалися польоти на територію заблокованого Маріуполя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дружини та матері солдатів із "Азовсталі" створять організацію із захисту прав військовополонених.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next