Школярі з АК в руках: приціл, перша медична та психологічна допомога (відео, фото)

Школярі з АК в руках: приціл, перша медична та психологічна допомога (відео, фото)
Фахові інструктори військової частини Нацгвардії України навчають учнів 9-11 класів стрільбі та наданні домедичної допомоги

Школярі з АК в руках: учнів старших класів у Львові навчають як діяти у разі війни. Зокрема стрільбі та надання домедичної допомоги. Знаннями із школярами ділились фахові інструктори військової частини Національної гвардії України. Підлітки кажуть: тепер у разі надзвичайної ситуації не панікуватимуть.

Навчились стріляти, розбирати АК-47, також перев’язувати ногу, психологічні тести і помагати своїм, - розказує учень.

Фото: Суспільне

 

Засвоїли ми те, що ми навчились цілитись, ми навчились стріляти, ми навчились зав’язувати оці турнікети. Найважче, напевно, було цілитись все-таки, - зауважує учениця.

У ліцеї імені Пулюя є приміщення облаштоване під тир, проте директорка навчального закладу Ірина Хміль стверджує: інформацію від нацгвардійців діти сприймають краще, а ніж від учителів.

Діти повинні отримати це розуміння і комплексний підхід і як вони мають діяти в тій чи іншій ситуації. Це не тільки йдеться мова щоби навчити дитину стріляти – ні. А як вона має навчитися і надати першу медичну допомогу і ми бачимо які тут у них ідуть засоби з чим вони можуть зустрітися, як вони мають діяти при певних стресових ситуаціях - каже Ірина Хміль, директорка ліцею ім. І. Пулюя.

Фото: Суспільне

 

На теорії людина може не запам’ятають цього, розумієте. Коли вони це я їм розказав і вони це відпрацювали воно у будь-якому разі запам’ятовується. Тобто накласти турнікет вони запам’ятають як його правильно накласти на ногу чи на руку, - пояснює Назар Пукас, інструктор з бойової підготовки.

У надзвичайних ситуаціях паніка – ворог. Панічні атаки зазвичай починаються раптово,  тому важливо швидко зреагувати і надати допомогу потерпілому.

Ми показуємо їм відео і демонструємо як ми можемо допомогти своєму товаришу після того , які він відчув сильну таку стресову реакцію організму. І намагаємося його повернути до виконання його функціональних обов’язків, до того, щоб він зміг продовжити свої дії, - наголошує Василь Куценко, психолог військової частини.

Також школярі мали можливість потренуватися у збиранні та розбиранні зброї, і ,звичайно, ж попрактикуватися у стрільбі. На прикладі АК-74 інструктори військової частини показували як стріляти в електронному тирі та з пневматичної зброї.

Ми розповідали їм правильні положення для стрільби, як їм буде зручніше застосовувати безпосередньо зброю. Важливими моментами і такими елементами було розповісти дітям, як правильно прицілюватись, щоб влучно стріляти. Як правильно дихати, як правильно працювати на спусковому гачку для того, щоб не було зривів, для того, щоб не було в них поганих результатів. Тому що для дітей це дуже важливо, - додає Юлія Мірчук, старша інструкторка з бойової та спеціальної  підготовки.

Фото: Суспільне

У міському управлінні освіти кажуть: співпрацюватимуть із Національною гвардією України й інші школи Франківського району Львова.

Ми вже спланували для кількох закладів освіти власне ж такі комплексні заняття, такі комплексні навчання проведуться власне в Національній гвардії. Це є 36 школа, 45 школа. Тобто впринципі ті заклади освіти, які є близько розміщені до цієї військової частини, - каже Леся Васюта, в.о начальника управління освіти Львівської міськради.

За словами освітянки, у Львові планують проводити такі навчання для старшокласників усіх шкіл міста.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Освіта під час війни: 706 шкіл на Львівщині навчаються очно, решта – у змішаному форматі Освіта під час війни: 706 шкіл на Львівщині навчаються очно, решта – у змішаному форматі
Майже 80% педагогів повернулися перед початком нового навчального року.
Навчальний рік у школі: у Львові дітлахи та їх батьки готуються до 1 вересня (відео) Навчальний рік у школі: у Львові дітлахи та їх батьки готуються до 1 вересня (відео)
До початку нового навчального року залишилось менше місяця. Батьки квапляться придбати для своїх дітлахів усе необхідне.
Дистанційне навчання у школах Львова: скільки освітніх закладів зможуть працювати в форматі наживо (відео) Дистанційне навчання у школах Львова: скільки освітніх закладів зможуть працювати в форматі наживо (відео)
Зростання кількості інфікованих ковідом та темпи вакцинації. В області заговорили про можливе посилення карантину.
Loading...
Load next