В Угорщині відкрили першу державну двомовну школу для українських дітей

В Угорщині відкрили першу державну двомовну школу для українських дітей

У Будапешті відповідно до домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана відкрили першу державну двомовну середню школу та гімназію для українських дітей.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

У МЗС зауважили, що товариство «Дім українських традицій» (Угорщина) підготувало школу для відкриття і взяло на себе відповідальність за управління навчальним закладом.

Освітній процес тут здійснюватиметься українською мовою з 1 по 12 класи, а програма включатиме вивчення угорської та англійської мов як іноземних. Фінансування навчального закладу здійснюється з державного бюджету Угорщини.

Відкриття цієї школи є важливим кроком на шляху розвитку Української всесвітньої спільноти. Забезпечення доступу до освіти рідною мовою є пріоритетом для Президента Зеленського та важливою частиною нової комплексної політики МЗС щодо українців за кордоном. Школа в Будапешті не лише сприятиме збереженню української ідентичності, а й допоможе нашим дітям адаптуватися в іноземному середовищі, не втрачаючи свого культурного коріння, — підкреслив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та подякував угорській стороні за сприяння.

Участь у відкритті школи взяли голова Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Микита, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина та посол МЗС України з питань світового українства Мар’яна Беца.

Нагадаємо, У Харкові оголосили день жалоби

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Хмельниччині вчителька змушувала дітей їсти папір та била головою об парту На Хмельниччині вчителька змушувала дітей їсти папір та била головою об парту
У Кам'янці-Подільському поліція розслідує факт привселюдного знущання вчительки над учнями 2 класу. Викладачка перейшла всі межі дозволеного і залякала дітей так, що вони боялися ходити в навчальний заклад та відвідувати уроки.
На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+) На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+)
Про бійку неповнолітніх школярок у місті Біла Церква, що на Київщині стало відомо із відео, яке було опубліковане в мережі. Дві дівчини побили молодшу на декілька років від них школярку, ніби то через образу і знімали все це на відео.
"Роздягайся до трусів": у Луцьку вчителька змусила дітей роздягнутись до білизни "Роздягайся до трусів": у Луцьку вчителька змусила дітей роздягнутись до білизни
У луцькій школі №15 учні поскаржились на знущання з боку своєї вчительки, яка змусила їх роздягнутись догола у кабінеті перед усіма учнями класу. Вона нібито шукала у дітей вейп.
Loading...
Load next