Скандальний суддя Вовк допомагав Коломойському у справі проти "Приватбанку"

Скандальний суддя Вовк допомагав Коломойському у справі проти "Приватбанку"
Суддю Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка підозрюють у співпраці з олігархом Ігорем Коломойським у однії із справ «ПриватБанку». Про це свідчить записана розмова у кабінеті Вовка.

Журналісти "Слідство.Інфо" отримали доступ до записів із власних джерел у правоохоронних органах. Саме завдяки ним підтверджується участь Вовка у справах "Приватбанку".

У травні 2019 року до Вовка прийшов його колега – заступник голови Господарського суду Києва Вадим Босий. Тоді Босий розглядав справу за позовом Коломойського до Нацбанку та націоналізованого "Приватбанку". Справа стосувалася кредитних договорів та договорів поруки. Їх Коломойський хотів через суд визнати недійсними.

Так відповідно до судового реєстру, позивачем у цій справі є сам олігарх Коломойський. Судячи з розмови, суддя Босий вирішив порадитися з Вовком, яке рішення йому прийняти у цій справі. Тоді Вовк подзвонив до знайомого з оточення Коломойського.

"Скажи, будь ласка, ти не займаєшся особисто, таке ж, пам'ятаєш, болюче питання, дуже-дуже болюче? "Бороди" (ймовірно, йдеться про Коломойського) питання головне",– казав Вовк своєму співрозмовнику.

Тому Вовк продовжував переказував суть відкритої справи своєму співрозмовнику:

"Ну, прізвище там "Бєні", ти зрозумів, а виконувач Босий. Він приїхав і каже: "А що мені робити? Всі ходять [як] якісь шлепера, незрозуміло, без конкретики, кому воно цікаво чи не цікаво взагалі?", - розповідав Вовк.

Зокрема у червні 2020 суд все ж таки повністю задовольнити позов Коломойського і визнав договори на 9,2 мільярда гривень недійсними. Однак у Національному Банку України вважають що суддя був упередженим при розгляді справи.

Нагадаємо, що нещодавно Національне антикорупційне бюро України затримало при отриманні хабаря на суму 100 тисяч доларів, брата голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

Читайте також
"Матеріал не міг стати сюрпризом": Венедіктова відреагувала на розслідування Pandora Papers (відео) "Матеріал не міг стати сюрпризом": Венедіктова відреагувала на розслідування Pandora Papers (відео)
Документи Pandora Papers частково підтвердили схему переказування коштів від структур скандального олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм президента Володимира Зеленського та його найближчих соратників.
"Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського "Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського
Володимир Зеленський і його близькі соратники можуть бути причетні до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.
Кива привів своїх тітушок: у Києві суд обирає новий запобіжний захід Медведчуку Кива привів своїх тітушок: у Києві суд обирає новий запобіжний захід Медведчуку
Кум Путіна переконаний, що "справедливим рішення суду" буде лише ухвала, яка не продовжить його домашній арешт.
Loading...
Load next