Вагнергейт, відставка Разумкова й Авакова, хамство "слуг народу" та підозра Порошенку: головні політичні події 2021 року

Вагнергейт, відставка Разумкова й Авакова, хамство "слуг народу" та підозра Порошенку: головні політичні події 2021 року
Читайте детальніше, що відбулося за цей 2021 рік з політики.

Багато чого відбулося за це рік, ми спробували зібрати для вас найголовніші політичні новини, які були одними з найцікавіших. Читайте та переходьте за посиланнями, аби отримати більше інформації.

Відставка Разумкова

Проголосували за відставку Разумкова не усі депутати зі "Слуги народу". Більшість з тих, хто не голосував пізніше увійшли до нового міжфракційного депутатського об’єднання "Розумна політика", яке очолив ексспікер. До МФО приєднався 21 нардеп від "Слуги народу", 2 від "Батьківщини" і одна позафракційна, колишня "слуга" Людмила Буймістер. Один з депутатів більшості Роман Соха, мажоритарник Запорізької області, невдовзі після вступу у МФО вирішив вийти з фракції “Слуга народу”.

Кінець епохи Авакова

15 липня Верховна Рада проголосувала за відставку Арсена Авакова з посади очільника Міністерства внутрішніх справ та депутати схвалили рішення щодо його бажання звільнитись. Зокрема його підтримали більшістю голосів. Проти були лише 7 нардепів, утрималися — 17.

ДТП нардепа Трухіна, хамство Гогілашвілі і Галушка

ДТП за участю депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна трапилось серед білого дня напередодні Дня Незалежності, 23 серпня, дорогою з Полтави до Києва. Зокрема, Трухін й справді в той день їздив до Полтави, оскільки там він брав участь у святкових заходах, зокрема у піднятті найвищого в області прапора України. Це підтверджує фото, яке було опубліковане на сайті Полтавської міської ради.

Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі їхав до зони ООС. При в’їзді у Донецьку область, на першому блокпості, рядова поліція вимагала зробити зупинку. Авто на вимогу поліції одразу не зупинилося, а проїхало на декілька метрів вперед. Після зупинки, заступник почав з погорозами говорити до співробітників правоохоронних органів.

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Галушко нецензурно спілкувався з поліцейськими, які зупинили за порушення ПДР його автомобіль. На відео, яке опублікувала "Українська правда" видно, що нардеп приїхав "виручити" свого водія, який порушив правила ПДР, та, нецензурно висловлюючись, звинувачував поліцейських у провокаціях та відсутності прав для перевірки "авто народного депутата України".

Підозра Порошенку

Колишньому президенту України та лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді. П’ятий Президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР”.

"Вагнергейт"

Bellingcat опублікував першу частину розслідування про спецоперацію з "вагнерівцями".  У ній йдеться про те, як українським розвідникам вдалося завербувати бойовиків ПВК «Вагнера» та отримати прямі докази їхньої участі у військових злочинах.

"Тисяча Зеленського"

Президент України Володимир Зеленський підписав закон Про внесення змін до Закону Про держбюджет-2021 (законопроект №6297), яким виділяється 8 млрд грн на надання допомоги в рамках програми "е-підтримка".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Порошенко записав відеозвернення: він не з'явиться на допит ДБР (відео) Порошенко записав відеозвернення: він не з'явиться на допит ДБР (відео)
Петро Порошенко заявив, що повернеться до України із робочої поїздки у Варшаву в першій половині січня.
Новий президентський рейтинг: за кого готові голосувати українці (інфографіка) Новий президентський рейтинг: за кого готові голосувати українці (інфографіка)
За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 4-9 листопада 2021 року, якби найближчим часом відбулися вибори президента, то 21,8% проголосували б за Володимира Зеленського (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором).
Українці більше довіряють Зеленському
Водночас за результатами рейтингу, у березні зросла підтримка одного з його найближчих суперників. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю.
Loading...
Load next