Курс долара буде заморожений до кінця війни

Курс долара буде заморожений до кінця війни

До кінця війни Нацбанк триматиме офіційний курс замороженим на рівні 29,25 грн за долар. Про це повідомив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук в телеефірі.

За його словами, наразі цей курс планують фіксувати щонайменше до закінчення воєнного стану. 

А далі, після нашої перемоги, ми будемо поступово повертатися до звичного режиму плаваючого обмінного курсу. Будемо поступово знімати адмінобмеження, скорочувати свою участь на ринку. 

Але цей перехід відновлення стандартної роботи і відновлення валютної політики Нацбанку буде дуже поступовим, щоб уникнути різких потрясінь, — заявив Ніколайчук.

Нагадаємо, що МВФ погодив відкриття спецрахунку для допомоги Україні.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Єврокомісія прийняла пропозицію щодо конвертації банкнот у гривню для українських біженців Єврокомісія прийняла пропозицію щодо конвертації банкнот у гривню для українських біженців
НБУ дозволив купувати валюту в регіонах, що знаходяться під загрозою окупації.
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Loading...
Load next