Польща пригрозила закрити китайський експорт, через потік мігрантів із Білорусі

Польща пригрозила закрити китайський експорт, через потік мігрантів із Білорусі

Польща пригрозила перекрити ключовий залізничний маршрут експорту китайських товарів до Євросоюзу в рамках дипломатичної стратегії, спрямованої на розв'язання міграційної кризи на своєму східному кордоні.

Про це повідомляє Bloomberg.

Президент Анджей Дуда використав свій державний візит до Пекіна наприкінці червня, щоб пов'язати питання міграції та вантажного транзиту білоруським кордоном, за словами джерел, поінформованих про переговори. Кількість незаконних перетинів кордону з Білорусі до Польщі з того часу значно скоротилася.

Олександр Лукашенко останні три роки намагався викликати надзвичайну міграційну ситуацію на 400-кілометровому кордоні з Польщею. Напруженість загострилася в травні, коли польського прикордонника вбив мігрант, після чого уряд у Варшаві пообіцяв витратити близько 2,5 млрд доларів на зміцнення цієї території.

Лукашенко також знайшов дипломатичну точку тиску. Оскільки вторгнення Росії в Україну перекрило торгові шляхи, Білорусь стала єдиною залізничною ланкою для китайських товарів, що прямують до ЄС, обсяг контейнерів збільшився на 89% у першому кварталі 2024 року. Він був задоволений зростанням обсягів китайського залізничного транзиту, прагнучи компенсувати майже повну залежність Білорусі від Росії щодо дешевих енергоносіїв і кредитів.

Нагадаємо, Болгарія вперше за час війни повертає в Україну посла

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Loading...
Load next