До Львова з робочим візитом завітали президенти України, Польщі та Литви: які результати зустрічі?

До Львова з робочим візитом завітали президенти України, Польщі та Литви: які результати зустрічі?
Політики обговорили подальшу підтримку та співпрацю між нашими державами.

До Львова з робочим візитом завітали президенти України, Польщі та Литви. В межах цієї зустрічі вони підписали  спільну декларацію Люблінського трикутника. Це означає продовження підтримки та співпраці між нашими державами. Зокрема, закордонні партнери передадуть Україні додаткову військову допомогу. Президент Польщі Анджей Дуда пообіцяв, що Україна отримає роту німецьких танків в межах міжнародної коаліції.

Ми чудово розуміємо й пам’ятаємо, що таке російська окупація, протягом 123-х років ми не мали державності через росію, ми кілька разів були під окупацією цієї країни. Ми повністю підтримуємо Україну, ми будемо продовжувати це робити, як у політичному плані, так і у військовому, - каже Анджей Дуда, президент Польщі.

З Литви ми отримаємо додаткові системи протиповітряної оборони та зенітні ракетні комплекси, що посилить захист від ворожих дронів. Наголошують й на тому, що крім військової допомоги важливим питанням залишаться й підтримка населення України, яке постраждало через дії рашистів.

Буквально нещодавно я спілкувався з муніципалитетами в Литві, ми говорили про можливість надання генераторів для України й вони зараз роблять усе можливе для досягення поставлених цілей. Хочемо також наголосити, що гуманітрана допомога надається у різних форматах, зокрема,  ми відкрили спеціальний український центр у Вільнюсі для понад 70 тисяч українських біженців, - сказав Гітанас Наусєді, президент Литви.

На зустрічі обговорили й інші не менш важливі теми.

Значну увагу ми приділили нашій інтеграції в межах ЄС і НАТО. Готуємося до саміту Україна-ЄС, який має відбутися вже незабаром, готуємося й до початку переговорів щодо членства України в ЄС, яке відбудеться, ми надіємося, вже цього року, - резюмував Володимир Зеленський, президент України.

Зараз головне, щоб й інші країни долучалися до підтримки України до боротьби з ворогом, що загрожує миру у всьому світі, а винні за геноцид мирного населення отримали відповідне покарання.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next