Били в автобусі: поліцейські в Києві застосували силу до активістів (відео)

Били в автобусі: поліцейські в Києві застосували силу до активістів (відео)
Представників "Національного корпусу", які хотіли розтрощити скандальну радянську інсталяцію, яку звели на Алеї Героїв Небесної Сотні, поліцейські побили в автобусі.

Восьмеро активістів Національного Корпусу були затримані за участь у демонтажі декорацій, які були встановлені на Алеї Небесної Сотні – на місці розстрілу учасників Революції Гідності. Однак, згодом їх зупинила поліція, але націоналісти вже встигли зламати дві інсталяції. Поліцейські заштовхали "націоналістів" в автобус й згодом у ньому ж побили їх, ці кадри потрапили на відео, яке опублікували у Telegram-каналі "Національного корпусу".

Активісти долучилися до демонтажу неправомірно встановлених радянських інсталяцій на місці розстрілу Героїв Небесної Сотні. Під час демонтажу поліція кинулася відтягувати й бити хлопців, після чого заштовхала їх в автобус, де побиття продовжувалося, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, тоді 8 активістів затримали й після побиття в одного із них виявили вивих плеча.

Однак, згодом поліція відпустила затриманих напередодні учасників "Національного корпусу", повідомила пресслужба осередку.

Провадження проти хлопців у поліції не відкривали та жодних юридичних претензій до них наразі немає. В управлінні вони написали пояснення, після чого їх відпустили. 

Наразі радимося з юристами щодо наших подальших дій стосовно побиття активістів силовиками, - наголосили в "Нацкорпусі".

Нагадаємо, що сьогодні, 17 серпня, На Алеї Героїв Небесної Сотні у столиці, місці загибелі українських патріотів, встановили арт-інсталяцію до святкування Дня Незалежності, присвячену побуту радянської епохи. Проте, за інформацією мера столиці Віталія Кличка, влада Києва не надавала дозволів на розміщення інсталяції у радянському стилі на алеї Героїв Небесної Сотні. 

Читайте також
"Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео) "Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео)
Обговорення щодо радянських інсталяцій у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні досі не вщухають. Люди обурені встановленням совкових пам’яток на такому історичному місці, вважаючи це геть недоречним. Та не лише цим запам’ятається підготовка до Дня Незалежності, черговий факап від організаторів – встановлення сцени на братських могилах на території Маріїнського парку. У обох інцидентах обвинувачують міську владу Києва.
Берці на підборах: парадні черевики військовослужбовиць України змінили після хвилі критики (відео) Берці на підборах: парадні черевики військовослужбовиць України змінили після хвилі критики (відео)
Висота підбору туфель, у яких донедавна вчилися марширувати курсантки, складає 5,5 см. Однак, тепер підбори на нових черевиках вже ж таки залишаться, але стануть нижчими.
"Била по голові і принижувала": тренерку спортшколи звинувачують у знущанні над дітьми "Била по голові і принижувала": тренерку спортшколи звинувачують у знущанні над дітьми
У Рівному тренера спортивної школи можуть притягнути до кримінальної відповідальності за знущання над дітьми
Loading...
Load next