Вітаміни групи Е: чому корисно вживати продукти в яких він міститься (відео)

Вітаміни групи Е: чому корисно вживати продукти в яких він міститься (відео)
Вітамін Е впливає на стан нашої шкіри, нігтів і волосся, а тому його часто використовують в косметичних цілях. Зокрема він міститься у соняшниковій та кукурудзяній олії, авокадо, рибі, горіхах, арахісові та ківі.

Вітамін Е один з жиророзчинних вітамінів, який можна знайти у багатьох продуктах харчування. Він напряму впливає на стан нашої шкіри, нігтів і волосся, а тому його часто використовують в косметичних цілях.

Це є таке збірне поняття кількох біологічно-активних речовин, найбільш така потрібна і активна в людському організмі – це є альфатокоферон. Його ще називають вітамін краси та молодості, - розповіла лікарка-терапевт Львівського обласного клінічного діагностичного центру, Тетяна Діянич.

Під впливом зовнішніх факторів  наш організм завжди утворює активні форми кисню та азоту, тобто радикали. Вони відіграють участь у багатьох біохімічних реакціях, проте можуть пошкоджувати наші клітини. А це веде до розвитку багатьох серйозних захворювань.

Вітамін Е бореться з тими вільними радикалами. Таким чином він захищає наші клітинки, щоб вони були в нас здорові, красиві і функціонували як треба. Відповідно якщо під впливом вільних радикалів велика кількість клітинок ушкоджується це може призводити навіть до їхнього переродження в пухлинні клітини, - додала Тетяна Діянич.

Також користь вітамін Е і в тому, що він нормалізує роботу чоловічої та жіночої репродуктивної системи.

Він бере участь в синтезі гемо білків, що також позитивно впливає на м'язеву масу і ще що Він в синтезі гормонів, особливо важливий для жіночого здоров'я і для виношування вагітності. Він розширює судинки і впливає на клітинки судинної стінки, так само їх захищаючи і покращує кровообіг, - зазначила лікарка-терапевт. 

Добова норма цього вітаміну всього 15 міліграмів. Він міститься у соняшниковій та кукурудзяній олії, авокадо, рибі, горіхах, арахісові, ківі тощо. Його нестача спостерігається рідко, але якщо це таки трапляється, то одразу впливає на зовнішній вигляд.

Це може бути ламкість волосся, нігтів, а також що ще важливо, він бере участь в, захищає фоторецептори ока, тобто якщо в нас знижується зір, якщо в нас ламкість волосся, нігтів, втома. От в жінок можуть бути розлади менструального циклу, в чоловіків проблеми з потенцією, не виношування вагітності, от тут слід запідозрити дефіцит вітаміну Е і звернутися до лікаря, - наголосила лікарка, Тетяна Діянич.

Також недостатність цього вітаміну може спостерігатись через порушення у шлунково-кишковому тракті, коли він погано всмоктується.

 

Читайте також
Для чого організму людини потрібні вітаміни групи В: їхні властивості та користь (відео) Для чого організму людини потрібні вітаміни групи В: їхні властивості та користь (відео)
Вітаміни групи В допомагають долати стрес, усувають втому та покращують зовнішній вигляд. Зокрема вітамін В6 бере участь у виробленні гормонів, а його дефіцит збільшує ймовірність депресії.
Вітамін А: корисні властивості та наслідки дефіциту (відео) Вітамін А: корисні властивості та наслідки дефіциту (відео)
Для нормального росту і розвитку клітин організму необхідний вітамін А. Нестача вітаміну А може супроводжуватись погіршенням зору, випадінням волосся, ламкістю нігтів, сухістю шкіри, трісканням губ.
Вітамін К: його властивості та до складу яких продуктів входить (відео) Вітамін К: його властивості та до складу яких продуктів входить (відео)
Вітамін К зміцнює кістки, захищає серцево-судинну систему, нормалізує роботу нирок та забезпечує процес згортання крові, а також добре поєднується з вітаміном D. Вони нейтралізують надмірну дію один одного. Зокрема нестача вітаміну К може спостерігатись при дисбактеріозі, гепатитах та цирозі печінки.
Loading...
Load next